GALERII: Milano rassismivastasele marsile kogunes kümneid tuhandeid inimesi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümned tuhanded inimesed avaldasid eile Milanos meelt rassismi ja diskrimineerimise vastu, milles süüdistatakse populistlikku valitsust.

Itaalia meedia ja meeleavalduse korraldajate andmetel oli väljas umbes 200 000 inimest. Valitsus püüdis protestide tähtsust pisendada.

Läbi linna kulgenud peoõhkkonnas rongkäigus marsiti sallivust ja inimestega arvestamist nõudvate loosungite all ning tauniti valitsuse migratsioonivastast poliitikat. Korraldajate sõnul külvab populistlik valitsus ühiskonnas hirmu ja viha.

«Me tahame, et Itaalia ja Euroopa muudaksid oma poliitikat nii, et selle keskmes oleks inimene oma muredega,» ütles üks tänavale tulnud mees Itaalia telekanalile Rai TV. Ühe teise osavõtja sõnul oli marsi eesmärk näidata, et külalislahkus on väga ilus ja mitmekesisus rikastav.

Osalejate sõnavõtud olid vastuseks mullu septembris valitsuse poolt vastu võetud seadusele, millega asepeaminister Matteo Salvini sõnul üritatakse Itaaliat turvalisemaks muuta. Nimelt võimaldab seadus põgenikke lihtsamini riigist välja saata ja võtta neilt kuriteo toimepaneku järel kodakondsus. Samuti on Itaalia püüdnud hoida oma sadamad suletuna migrante kandvatele laevadele.

Demokraatlikku parteid esindav Milano linnapea Giuseppe Sala ütles, et meeleavaldus on pöördeline hetk, mis näitab, et võimude maalitav kuvand Itaaliast ei vasta tegelikkusele.

Populistliku Põhjaliiga esimees ja siseminister Matteo Salvini püüdis protesti tähendust pisendada. «Itaalia rahvas on oma häältega mulle, Liigale ja meie valitsusele kuust kuusse ja valimistest valimistesse usaldust avaldanud,» ütles Salvini uudisteagentuurile ANSA.

ÜRO pagulasameti juht Filippo Grandi kirjutas Twitteris, et on oma kodulinna üle uhke, sest üle 200 000 inimese kogunes tänavatele vastuseisust rassismi vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles