Sadakond migranti püüdis Suurbritanniasse sõitvasse laeva tungida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse võimud vahistasid üle 40 migrandi, kes püüdsid tungida Suurbritanniasse sõitva laeva pardale.
Prantsuse võimud vahistasid üle 40 migrandi, kes püüdsid tungida Suurbritanniasse sõitva laeva pardale. Foto: OLAF KRAAK / AFP / Scanpix

Sadakond migranti püüdis eile õhtul Prantsusmaa põhjarannikul Calais's üle La Manche'i väina Inglismaale suunduvale laevale pääseda, politsei oli sunnitud käivitama operatsiooni, mis kestis täna hommikuni.

Migrandid tungisid läbi sadamapiirete ja umbes 50 neist õnnetus pääseda just Doverist saabunud parvlaeva pardale, ütles piirkonna haldusametnik Jean-Philippe Vennin. Inimesed ronisid Taani hallatava aluse DFDS pardale tõusu ajal remondiredeleid kasutades, lisas ta.

«Kaks migranti kukkus merre, kuid tuletõrje päästis nad ruttu,» sõnas Vennin. 

Politsei jälgis Suurbritanniast tulnud autode mahasõitu ja otsis siis laeva põhjalikult läbi. «44 migranti saadi kätte ja viidi bussiga Calais' politsei peakorterisse,» jutustas Vennin.

Täna hommikul otsiti veel nelja põgenikku, kes arvati ikka laevas olevat.

Operatsiooni tõttu hilinesid La Manche'i parvlaevad eile õhtul ja ööl vastu tänast. Ettevõte teatas hilinemistest Twitteri vahendusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles