Unelmate korvpalliliigas neli lätlast: Bertans siirdus Euroliigast NBAsse (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dairis Bertans.
Dairis Bertans. Foto: Moro Francesco/LaPresseLaPresse/Moro Francesco / LAPRESSE

Viimased poolteist aastat Milano Olimpia korvpalliklubis mänginud lätlane Dairis Bertans lõi käed NBA klubi New Orleans Pelicansiga.

29-aastane Bertans tuli mullu Milano Olimpiaga Itaalia meistriks, ent Euroliigas saadi 16 meeskonna konkurentsis eelviimane koht. Tänavu on Bertans aidanud Olimpia play-off’i viivale positsioonile, aga edasi (põhihooaja lõpuni jääb kuus mängu) peab Itaalia suurklubi lätlaseta hakkama saama. 

Hea kaugviskekäega Bertans sõlmis New Orleans Pelicansiga lepingu järgmise hooaja lõpuni. Pelikaanid asuvad läänekonverentsis 29 võidu ja 36 kaotusega 12. kohal, konverentsi kaheksas ehk play-off-koht jääb kuue võidu kaugusele.

Seega mängib nüüd unelmate liigas NBA koguni neli lätlast: Dairis Bertansi kõrval ka tema vend Davis Bertans (San Antonio Spurs), Kristaps Porzingis (Dallas Mavericks) ja Rodions Kurucs (Brooklyn Nets).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles