FIS määras Poltoraninile võistluskeelu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Poltoranin Pyeongchangi olümpiamängudel.
Aleksei Poltoranin Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) andis Kasahstani alaliidule teada, et nende suusataja Aleksei Poltoranin on rikkunud antidopingu reegleid ja talle on määratud ajutine võistluskeeld.

«Aleksei Poltoraninil on keelatud osaleda FISi egiidi all toimuvatel võistlustel, sest Austria politsei poolt on esitatud kaalukad tõendid selle kohta, et ta rikkus dopinguvastaseid reegleid, kasutades veredopingut,» seisab FISi teates, mida vahendab portaal sport-interfax.ru. Poltoranin võib FISi otsust kümne päeva jooksul edasi kaevata, kuid seda kasahh ilmselt ei tee.

Poltoranin pole Seefeldis lahvatanud dopinguskandaali avalikult kommenteerinud, kuid kinnitanud, et on sellega seotud ja jaganud uurijatele igakülgset informatsiooni. Peale Poltoranini on murdmaasuusatajatest oma süüd tunnistanud austerlased Max Hauke ja Dominik Baldauf ning eestlased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles