PM Seefeldis. MMi 49. kohaga lõpetanud Ränkel: üritasin dopingujuhtumist üle olla, aga lisapinge oli peal

MAAA
, Postimees Grupi peaprodutsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seefeldis lõppesid suusaalade maailmameistrivõistlused, kus Raido Ränkel sai 50 km ühisstardist vabatehnika distantsil 49. koha. Ränkeli sõnul kulgesid tiitlivõistlused talle raskelt.

«Vähemalt olin parem kui number seljas (51) – ainuke positiivne asi. Ilm oli ka hea. Aga väga ei jaksanud kannatada, sõitsin oma pundis ühtlase tempoga, võib-olla olin veidi vaimselt väsinud,» sõnas Ränkel, kes kaotas finišis võitjale ligi 11 ja pool minutit.

Ta jätkas: «Ma nägin, et (võitja Hans Christer) Holund on üksi päris pikalt eest ära. Poole peal hooldemehed ütlesid, et kaotust liidrile oli kuus minutit. Ühtlaselt kogunes seda kaotust, mingit suurt ärakukkumist ei olnud, et oleks täiesti kooma sõitnud. Polnud ka sellist tunnet. Finišisirge oleks võinud sada meetrit pikem olla, siis oleks ehk mõned kohad eespool olnud,» lausus Ränkel, kes käis kogu sõidu ajal suusavahetusboksis korra.

Kuidas dopingujuhtum ettevalmistust segas? «Natuke ikka. Lisapinge oli peal, et Eesti suusatamine hävis. Midagi head ei ole. Eks see kindlasti mõjutas, aga üritasin sellest üle olla. Päris vist ei suutnud, vaimselt olin väsinud,» vastas Ränkel.

Seefeldi suusakuningaks krooniti norralane Hans Christer Holund, järjekordse hõbeda sai venelane Aleksandr Bolšunov ja pronksi Holundi koondisekaaslane Sjur Röthe. Teine stardis olnud eestlane Kaarel Kaspar Kõrge sai 62 sportlase konkurentsis eelviimase koha.

Vaata videointervjuusid võitja Hans Christer Holundi, Dario Cologna, Eythor Snorri Einarssoni ja Jelena Välbega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles