Tarmo Pikneri valimiskommentaar: selgus valimiste põhikonflikt (6)

Tarmo Pikner
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Pikner
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes

Selgus kaua otsitud valimiste põhikonflikt ja ühtlasi selle lahendus – kas Jüri Ratas, kellele tööõnnetusena peaministri amet sülle kukkus, suudab vastu panna reformivägede kättemaksuaktsioonile? Tegeliku võitja väljakuulutamiseni läheb tükk kraaklemist.

Valitud leiavad end Rootsi lauast, kus hea ja parema kõrval serveeritud enamiku lauaäärsete arvates ka haisev surströmming (rootsi rahvustoit), sundides valikuid tehes nina ja silmi kinni pigistama. Valimiskampaaniat hinnates ja edasist ennustades leiab kinnitust Nassim Talebi teooria – vähemus määrab enamuse tegevuse. EKRE määras valimisdebattide tonaalsuse ja nüüd valitsuskoalitsiooni põhitelje, ise teljele kuulumata. Nende heale tulemusele aitas tahtmatult kaasa EKRE-vastane turmtuli, nagu «Pingviinide paraadi» afterparty, kui välisministeeriumi seinu valgustades püüti varjutada tõrvikute valgust.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles