Dopinguskandaali paljastanud ajakirjanik: see on kõigest algus (2)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukeskus Saksamaal Erfurtis.
Dopingukeskus Saksamaal Erfurtis. Foto: FILIP SINGER / EPA

Seefeldi dopingureidist esimesena raporteerinud ARD ajakirjanik Hajo Seppelt avaldas eile õhtul, et Saksamaalt leitud 40 verekotti ei kulunud ainult praegu ülestunnistuse teinud kuuele sportlasele.

Eelmise nädala kolmapäeval peeti Seefeldi maailmameistrivõistlustel kinni viis suusatajat, kes kõik on oma dopingukasutamist ka politseile tunnistanud – Aleksei Poltoranin, Max Hauke, Dominik Baldauf, Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Eile tegi oma ülestunnistuse Austria politseile ka jalgrattur Stefan Denifl. Ehk kuni eilseni oli otseselt dopinguskandaaliga seotud kuus sportlast.

Seppelti hinnangul on see alles jäämäe tipp. Nimelt politseireidi käigus leiti Saksamaa dopingulaborist umbes 40 verekotti. «Need verekotid, mis sealt leiti, ei kuulu nendele viiele sportlasele, kes Seefeldis kinni peeti. Kelle veri see on, pole veel teada,» vahendas NRK Seppelti sõnu.

Politseioperatsiooni käigus peeti kinni sakslasest arst Mark Schmidt, kes on praegu Saksamaa politsei käes ning nõustunud igakülgseks koostööks. Maksimaalselt ähvardab teda kümneaastane vangistus.

«Garaaži külmikust leiti külmutatud verekotid. Ma ei tea, kui palju neid täpselt oli, kuid piltide järgi ütleks umbes 40,» ütles Müncheni prokurör Kai Gröber ARD-le.

Ajakirjanik Seppelt on aga veendunud ühes asjas: «Kindlasti tuleb uusi nimesid, see on kõigest suure dopinguloo algus.» 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles