Kurb: vaata, milline hulk ribisid sai pisikesele kutsikale saatuslikuks

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

California loomapäästjad panevad 3 kuu vanuse kutsika surma valguses kõikidele loomaomanikele südamele, et inimestele mõeldud söök tuleb oma karvastest sõpradest eemal hoida.

Üks armas kutsikas läbis hiljaaegu operatsiooni, mille käigus veterinaarid eemaldasid tema kõhust 46 sissesöödud ribi. Olgu öeldud, et kutsikas ise kaalus alla kolme kilogrammi.

Päev pärast operatsiooni tundus kutsika tervis hea olevat, ta taastus asenduskodus ja sõi pisikeste koguste kaupa. Paraku hakkas olukord seejärel kiiresti allamäge minema ning hoolimata veterinaaride pingutustest ei õnnestunud kutsika elu päästa.

On äärmiselt kahetsusväärne, et pisikese kutsika lugu nii lõppes. Olgu see kõikidele loomaomanikele õppetunniks, et lemmikutel ei tohi olla ligipääsu sellistele toitudele, mis võivad nende elu ohtu seada. Koerte jaoks võivad toksilised olla ka pealtnäha ohutud söögid, näiteks avokaadod, šokolaad ja viinamarjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles