Valed, väärkohtlemine ja trauma: kas uus dokumentaalfilm paljastas Michael Jacksoni tõelise palge?

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jackson.
Michael Jackson. Foto: SCANPIX/RUSSELL BOYCE / REUTERS

Popikuningas Michael Jackson, kes suri ligi 10 aastat tagasi, on taas tähelepanu keskpunktis ja seda televõrgu HBO vändatud dokumentaalfilmi tõttu, milles paljastatakse väidetavalt muusiku kohta šokeerivaid asjaolusid. 

HBO vändatud dokumentaalfilm «Leaving Neverland» («Lahkumine Neverlandist» - ingl k, toim) on tekitanud rohkelt pahameelt Michael Jacksoni fännides, vahendab väljaanne People

Dokumentaalfilm jutustab Wade Robsoni ja James Safechucki lugusid. Mõlemad mehed tutvusid Jacksoniga väga noores eas ja väidavad nüüd, et popikuningas väärkohtles neid seksuaalselt.

Vasakult: Wade Robson, filmi «Leaving Neverland» režissöör Dan Reed ja James Safechuck.
Vasakult: Wade Robson, filmi «Leaving Neverland» režissöör Dan Reed ja James Safechuck. Foto: Scanpix/ AP

Kuigi Jacksonite esindaja algatas veebruaris HBO vastu ka kohtuasja, pole see televõrku peatanud. «Vaatamata meeleheitlikele püüdlustele filmi õõnestada, ei muuda me selles osas oma meelt,» kommenteeris HBO esindaja väljaandele People.

Siin on 5 kõige šokeerivamat infokildu filmist «Leaving Neverland»:

HOIATUS: Järgnev sisaldab üksikasjalikke kirjeldusi süüdistusest, mis Robson ja Safechuck on Jacksoni vastu esitanud!

1. Väärkohtlemine algas väga noores eas

Safechuck (40) kohtus popikuningaga 1986. aastal, kui ta valiti Pepsi reklaami, milles tegi kaasa ka Jackson. Filmis räägib Safechuck, et Jackson viis tema pere tuurile - samal ajal muutus nende suhe ka seksuaalseks, kui Jackson õpetas noorele poisile, kuidas masturbeerida.

Robson (36) kohtus Jacksoniga esimest korda 5-aastaselt, mil ta võitis ostukeskuse tantsuvõistluse, mille peaauhinnaks oli Jacksoni kontsert ja kohtumine muusikuga lava taga.

Uuesti kohtus ta Jacksoniga, kui ta oli 8-aastane, mil ta pere oli puhkusel Los Angeleses. Robson väidab, et Jackson veenis tema ema, et poiss võiks tema juurde ööseks jääda, samal ajal, kui pere sõitis Grand Canyonisse.

Robsoni sõnul tegi Jackson talle siis oraalseksi ja suudles teda. Robson väidab, et Jackson ütles talle: Sinu ja minu tõi kokku Jumal. Me oleme kokku loodud. Niimoodi näitame me armastust.»

Michael Jacksoni Neverland.
Michael Jacksoni Neverland. Foto: Scanpix / MAVRIXONLINE.COM
Michael Jacksoni Neverland.
Michael Jacksoni Neverland. Foto: Scanpix / MAVRIXONLINE.COM

2. Jackson pidas väidetavalt Safechuckiga maha libapulma ja andis talle sõrmuse

Safechucki sõnul kinkis Jackson talle rohkelt ehteid, üks neist oli ka sõrmus. «Me olime nagu abielupaar. Ma ütlen seda, sest meil oli libapulm, mis toimus tema magamistoas ja me vahetasime lubadusi,» räägi Safechuck HBO dokumentaalis.

3. Jackson «harjutas» väidetavalt poistega, kuidas mitte vahele jääda

Safechuck ja Robson väidavat, et kui nad peatusid muusikuga hotellides, õpetas ta neid ühist saladust pidama.

Safechuck väitis filmis, kuidas nad harjutasid kiiresti ja vaikselt riietumist, et mitte vahele jääda. «Mitte vahele jäämine oli fundamentaalne asi. See oli saladus. Ta ütles mulle korduvalt ja korduvalt, et kui keegi sellest teada saab, on tema elu läbi ja minu elu ka.»

Robsoni sõnul oli tal sarnane kogemus, kui Jackson teda väidetavalt ähvardas, et kui keegi peaks asjast teada saama, lähevad nad mõlemad kogu eluks vangi.

4. Robson tundis, et ta asendati Macaulay Culkiniga

Näitlejad Macaulay Culkin ja Mila Kunis Michael Jacksoni matusel. 2019.
Näitlejad Macaulay Culkin ja Mila Kunis Michael Jacksoni matusel. 2019. Foto: HARRISON FUNK / AP

Väidetavalt kolis mehe pere Austraaliast Los Angelesse, et olla Jacksonile lähemal. See oli aeg, mil Robson tundis, et Jackson asendas ta Macaulay Culkiniga.

Robson väidab, et esiti pidi just tema tantsima Jacksoni muusikavideos «Black or White», mis ilmus 1991. aastal.

Robson räägib filmis: «See oli esimene kord, mil ma tutvusin tema uue sõbra Macaulay Culkiniga. Macaulay oli seal, kus mina olin, me varasematel reisidel. Igal hetkel Jacksoni kõrval... ja nüüd oli mina Michaeli lemmikuna ja sõbrana kõrvale jäetud.»

5. Jackson palus väidetavalt Robsoni ema, et tema poeg võiks Jacksoniga tervelt aasta aega koos elada

Robson väidab, et Jackson küsis ta emalt, kas poiss võiks temaga Los Angelesse jääda, kui ülejäänud perekond tagasi Austraaliasse lendas.

Wade Robson 2013. aastal.
Wade Robson 2013. aastal. Foto: Scanpix / REUTERS

Robsoni perekond väidab, et Jackson püüdis neid igal moel veenda, ent poisi ema jäi resoluutseks. «Ma ütlesin talle, et ta on minu poeg, ta on 7-aastane, ma ei jäta teda sinuga,» meenutab poisi ema dokumentaalis.

Jacksoni vennad Tito, Marlon, Jackie ja laulja vennapoeg Taj kaitsesid Michaelit «CBS This Morning» intervjuus, kus nad lükkasid tagasi dokumentaalfilmis esitatud väited, kuigi tunnistasid ka, et nad pole veel seda vaadanud, vahendab People.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles