Narva valimisjaoskonnas eksiti 1500 häälega (34)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast. Pilt on illustreeriv
Valimiskast. Pilt on illustreeriv Foto: Ants Liigus

Narva ühes valimisjaoskonnas eksiti häältelugemisel umbes 1500 häälega, mis tähendab, et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) võib kaotada ühe mandaadi ning Keskerakond või sotsiaaldemokraadid saada ühe mandaadi juurde, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Häältelugemisel sisestati ühes jaoskonnas häältelugemisprotokolli häälte arvu asemel kandidaatide järjekorranumbrid. See tähendab, et Ida-Virumaa valimisringkonnas muutub lihtkvoodi suurus, mis võib EKRE-lt ühe mandaadi ära võtta ning see võib minna kas Keskerakonnale või sotsidele, edastas rahvusringhäälingu venekeelne toimetus.

Eksimusest rääkis esmaspäeval ERRile Narva linnasekretär Ants Liimets, kes vastutab valimiste korralduse eest. Tema sõnul käib nüüd häälte ülelugemine, eksitus mõjutab umbes 1500 häält. See tähendab, et hääli kaotavad Eesti 200 ja EKRE.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles