Kaja Kallas: läbirääkimiste meeskond on koos (9)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ErikTikan_KajaKallas.mp4
ErikTikan_KajaKallas.mp4 Foto: Pilt videost

Täna hommikul kell 11 toimus Reformierakonna juhatuse koosolek, kus lepiti kokku koalitsioonikõneluste strateegia. Kaja Kallas selgitab, kellega Reformierakond soovib valitsusse minna ja milles kompromisse ei tehta. 

«Otsustasime moodustada meeskonna, kes läheb erakondadega konsulteerima. Sellesse meeskonda kuulub erakonna peasekretär, esimees ja Arto Aas, Taavi Rõivas ja Jürgen Ligi. Konsulteerime nii sotsiaaldemokraatide, Isamaa kui ka Keskerakonnaga võimalike ühisosa leidmiste osas,» ütles Kaja Kallas.

Kallas lisas, et esialgu ei alusta Reformierakond veel läbirääkimisi, vaid kompab ühisosa, mis neil teiste erakondadega on. «Tahaks vaadata, kellega on meil kõige mugavam ja ühisosa kõige suurem,» sõnas ta.

Kuigi Tanel Kiik ja Kadri Simson on täna väljendanud Keskerakonna leiget huvi Reformierakonnaga koalitsiooni minna, siis Kaja Kallase sõnul soovib Reformierakond siiski Keskerakonnaga konsulteerida. «Eks neil on enda valik, kas olla opositsioonis või koalitsioonis, nii et ma arvan, et konsulteerima kindlasti peaks,» ütles Kaja Kallas.

«Kindlasti me võib-olla Keskerakonnaga täiendame teineteist, aga samamoodi täiendame teineteist ka sotsiaaldemokraatide ja Isamaaga,» selgitas Kallas.

EKREga on koalitsioon aga Kaja Kallase sõnul välistatud. «Meil ei ole jah mõtet teha nägu, et me leiame selle ühisosa. Ja kui seda ühisosa ei ole, siis meil ei ole mõtet seda mängu mängida,» ütles Kallas.

Kaja Kallas kinnitas, et esimene kohtumine toimub kindlasti juba täna. «Me soovime alustada kohe. Istume maha ja konsulteerime teistega,» ütles Kallas ja lisas, et mis kell ja kellega esimesena kohtuma minnakse, sõltub juba teiste erakondade juhtidest.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles