Jüri Ratas: muidugi lähme Reformierakonnaga kohtuma! (6)

Agaate Antson
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Keskerakonna esimees ja praegune peaminister Jüri Ratas kinnitas, et Reformierakond on teda täna kohtumisele kutsunud. Ratase sõnul on tema eesmärk Keskerakond koalitsiooni viia, seda kas Reformierakonnaga või ilma.

«Reformierakond helistas ja tegi ettepaneku kohtuda,» ütles Jüri Ratas Postimehele ning lisas, et koalitsioonikõnelusteks ta seda päris veel ei nimetaks.

«Keskerakonna eesmärk on seista Eesti sidusa ühiskonna eest. Mina lubasin eile oma erakonna liikmetega kohtudes ja Keskerakonna valijatele, et ma töötan selle nimel, et Keskerakond oleks järgmises koalitsioonis,» ütles ta.

«Eks iga erakond täna töötab koalitsiooni saamise nimel ja eeskätt teeb seda valimiste võitja Reformierakond. Nende esimene uudis oli vist, et nad teevad Isamaa ja Sotsiaaldemokraatidega. Ja nüüd tuli nende juhatuse otsus, et kutsuvad ka Keskerakonna kohtuma. Muidugi me lähme kohtuma!» hüüatas Ratas.

Küsimusele, mis saab Jüri Ratase peaministrikohast, kui ta Reformierakonnaga koalitsiooni peaks minema, vastas ta, et koalitsioonivõimalusi on tänases riigikogus siiski rohkem kui üks alternatiiv. Selleks aga, et Keskerakond ilma Reformierakonnata koalitsiooni moodustada saaks, peaks eelnevalt Reformierakonna koalitsioonikõnelused luhtuma.

Küsimusele, kas Keskerakond oleks valmis ka EKRE-ga koalitsiooni minema, Ratas eitavalt ei vastanud.

«Ma töötan selle nimel, et Keskerakond koalitsioonis oleks. Ma arvan, et neid alternatiive hetkel öelda, et kuidas ja kellega on praegu liiga vara. Täna kohtume Reformierakonnaga ja ega ma ju ei tea, mis nad tahavad rääkida,» ütles ta.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles