Norralane jäi dopinguga vahele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geir Helgemo
Geir Helgemo Foto: twitter

Monacot esindavale norralasest bridži maailma edetabeli esinumbrile Geir Helgemole määrati dopingukasutamise tõttu üheksakuuline võistluskeeld.

Helgemo septembris antud dopinguproovist leiti sünteetilist testosterooni ning klomifeeni, mida tavaliselt kasutatakse naiste viljakuse tõstmiseks. Helgemo tunnistas dopingureeglite vastu eksimist ning rahvusvaheline bridžiliit määras talle 20. novembrini kestva võistluskeelu

Norras sündinud Helgemo puhul on tegemist Monacot esindava profimängijaga. Kuid erinevalt tavapärastest dopinguskandaalidest ei kasutanud Helgemo keelatud aineid oma kaardimängu oskuste parandamiseks. Vähemalt nii ütles rahvusvahelise alaliidu peasekretär David Harris.

«Ta ei saanud väga hästi aru, kuidas ained tema kehasse jõudsid,» ütles Harris. Lõpuks käis Helgemo letti selgituse, et proovis ravimitega, mille kooslusest ta täpselt ei teadnud, oma kaalu kontrollida. Need ravimid oli ta saanud sõbralt, kes on kulturist.

Praegu viibib bridžiäss aga Norras kinnipidamisasutuses. Seda mitte dopingu, vaid maksupettuse tõttu.

Kuigi dopingut seostatakse eelkõige vastupidavusaladega, teeb WADA regulaarseid kontrolle ka teistele aladele. Reeglid on kõigile Rahvusvahelise Olümpiakomitee tunnustuse teeninud alaliitudele samad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles