Kui valimised võitnud Kaja Kallas peab sõna, kaob peagi tasuta bussisõit (23)

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Margus Ansu / Montaaž

Läinud ööl selgunud valimistulemuste valguses väärib meenutamist, et võidukaks osutunud Reformierakonna juht Kaja Kallas on teravalt kritiseerinud eelmisel suvel Keskerakonna initsiatiivil kehtestatud tasuta bussisõitu maakonnaliinidel. Sügisel Tartu Postimehele antud intervjuus lubas ta võimule pääsedes selle koguni kaotada.

18. septembril ilmus Tartu Postimehes intervjuu, milles arvamustoimetaja Jüri Saar küsis Kaja Kallaselt muu hulgas, mis saab maakondade tasuta bussiliiklusest, kui Reformierakond taas valitsusse pääseb.

Kallas vastas: «See on täiesti mõttetu raha raiskamine. Kui võtta ette uuringud, siis nende protsent, kelle mured tasuta sõit lahendab, on väga väike. Pigem on probleem selles, et inimesed ei saa neile vajalikul ajal neile vajalikku kohta ja pärast tagasi. Nüüd on see tänu riigi tasutud transpordile veel hullemaks läinud – piletit ette osta ei saa ja keegi ei või teada, kas ta ikka bussi mahub. Seega selle me lõpetaksime ära ja kaaluksime liinivõrgu korrastamist.»

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles