Võru linnapea sotside ebaedust: ju meil jäi kavalusest puudu (3)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linnapea Anti Allas kogus 789 häält ja riigikokku ei pääsenud.
Võru linnapea Anti Allas kogus 789 häält ja riigikokku ei pääsenud. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võru sotsiaaldemokraadist linnapea Anti Allas ütles, et otsekohesus ja alkoholiaktsiisi tõstmise tule enda peale võtmine maksis sotsidele valimistel kätte. Ivari Padari sõnul läks osa nende hääli parlamenti mittepääsenud väikeparteidele. Juhti välja vahetama aga ajalehega suhelnud Kagu-Eesti sotsid ei kiirusta.

Europarlamendi liige Ivari Padar sai riigikogu valimistel 1458 häält, mida on tema kohta vähe, kuigi parlamendikoha see tagas. Võrduseks: Võru-, Põlva- ja Valgamaa ringkonna suurim häältemagnet Uno Kaskpeit kogus tervelt 3802 häält. Padar tõdes, et hääli oleks võinud rohkem olla. «Aga rahvas on oma arvamuse öelnud ja selline see tulemus tuli. Mul on olnud nii pikk poliitiline karjäär, ikka on olnud tõusud ja mõõnad.»

Üpris kehvasti läks sotsidel ka laiemalt, sest parlamendis saadi vaid 10 kohta praeguse 15 asemel. Padar näeb põhjusena erakonna keerulist kuvandit. Samuti seda, et väikeparteid nagu Eesti 200 pretendeerisid samadele valijatele. «Kuvandile omavad mõju ka Vakra juhtum või mis tahes. Konkurentsis olid ka väikeparteid, kes sisse ei saanud. Seal oli inimesi, kes olid traditsiooniliselt meie positsiooni toetavad.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles