Valge Maja nimetas demokraatide uurimist häbiväärseks ja solvavaks

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders 13. veebruaril ajakirjanikega suhtlemas.
Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders 13. veebruaril ajakirjanikega suhtlemas. Foto: SIPA/Scanpix

Valge Maja kritiseeris eile kongressi demokraate häbiväärse ja solvava juurdluse alustamise eest president Donald Trumpi väidetava õigusemõistmise takistamise ja ametiseisundi kuritarvitamise suhtes. 

Valge Maja kritiseeris eile kongressi demokraate häbiväärse ja solvava juurdluse alustamise eest president Donald Trumpi väidetava õigusemõistmise takistamise ja ametiseisundi kuritarvitamise suhtes. 

«Täna (esmaspäeval), alustas (esindajatekoja õiguskomitee) esimees (Jerry) Nadler häbiväärset ja solvavat juurdlust kulunud ja valede süüdistuste suhtes, mida juba uurivad eriprokurör ja kongressi mõlema koja komiteed,» ütles Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders. 

«Esimees Nadler ja tema demokraatidest kolleegid on alustanud seda kalaretke, sest nad kardavad oma kaks aastat kestnud Venemaa kokkumängu võltsnarratiivi kokkuvarisemist,» sõnas Valge Maja pressiesindaja. 

Esindajatekoda taotleb seoses Vene uurimisega dokumente enam kui kuuekümnelt Trumpi valitsuse- ja pereliikmelt ja tema firmade töötajalt, ütles Nadler eile.

New Yorki esindav demokraat Nadler ütles, et õiguskomitee tahab läbi vaadata dokumente justiitsministeeriumist, presidendi pojalt Donald Trump nooremalt ja Trump Organizationi finantsjuhilt Allen Weisselbergilt.

Endine Valge Maja kantseleiülem John Kelly ja endine Valge Maja nõunik Don McGahn on samuti tõenäolised sihtmärgid, lisas ta.

Nadler ei nimetanud seda presidendi kriminaaluurimiseks, kuid ütles, et esindajatekojas nüüd enamuses olevad demokraadid täidavad oma kohust õigusriigi kaitsmisel pärast seda, kui vabariiklased takistasid kaks aastat presidendi vastutusele võtmist.

Mitu esindajatekoja komiteed uurivad Trumpi 2016. aasta valimiskampaania koostööd Venemaaga, Trumpi maksuandmeid ja Trumpi pereäri ning poliitilise tegevuse võimalikku huvide konflikti.

Esindajatekoja järelevalvekomitee oli seadnuks eilseks tähtaja, mil Valge Maja peab üle andma dokumendid seoses salastatud infole ligipääsu andmisega Trumpi väimehele Jared Kushnerile, mida väidetavalt nõudis Trump hoolimata kaitseametnike vastuseisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles