Taimekasvatuse instituudi juht: põllumeeste vajadus teadusuuringute järgi kasvab

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETKI direktor Mati Koppel.
ETKI direktor Mati Koppel. Foto: Eili Arula

Eesti Taimekasvatuse Instituudi (ETKI) aretuskeskus sai veebruari lõpus nurgakivi. Eesti Taimekasvatuse Instituudi direktor Mati Koppel ütles Maatunnile antud intervjuus, et põllumeeste vajadus teadusuuringute järele kasvab ja uue teravilja aretuskeskuse hoone ehitamine on alles algus.

Täna on Eesti Taimekasvatuse Instituudi hooned mööda Jõgeva alevikku laiali, uus hoone võimaldab kõik katsepõldudelt kogutud heintaimede ja teravilja saagiga tehtavad toimingut ühte kohta koondada. “Piltlikult öeldes ühest otsast seemned sisse, teisest sai välja – seemntete kuivatamine, analüüsid toimuvad ühes hoones, mis on lihtsam ja odavam,” sõnas ta.

Koppel avaldas lootust, et kui kõik sujub, võib hoone isegi juba augusti teises pooles valmis olla. “Kui nii läheb, siis selle aasta saagist olulise osa saab uude majja sisse tuua,” sõnas ta.

Uue teraviljakeskuse ehitamine on tema sõnul alles algus. “Praegusel hetkel on plaanis juba ka meie laborihoones korralik remont - laiendatakse laboripindasid. Ka järgmiseks kolmeks-neljaks aastaks on plaanid tehtud,” lisas Koppel.

Kuigi uues hoones läheb töö lihtsamaks ja sama töömahu tegemiseks peaks Koppeli sõnul hakkama saama isegi mõnevõrra väiksema inimeste hulgaga, on pikas perspektiivis tema sõnul isegi rohkem inimesi vaja. “Põllumeeste vajadus teadusuuringute ja nende vastuste järele aina kasvab, uued hooned loovad võimalusi senisest rohkem teha,” võttis ta kokku.

Kuku raadio saade Maatund on järelkuulatav siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles