Ainult toimiv tulekustuti päästab sinu elu ja vara!

Tamrex OÜ
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tamrex

Kvaliteetne tulekustuti ning selle perioodiline kontroll ja hooldus omaala asjatundja juures annab  rahuliku une ja teadmise, et vajalikul hetkel seade kindla peale rakendub.

Olles tulekustuteid 20. aastat kontrollinud ja hooldanud, on TAMREXi spetsialistid näinud ja kuulnud kõike ning teavad hoiatada, et pealtnäha kena punane, ühegi kriimuta tulekustuti ei pruugi tegelikult töökorras olla.

TAMREXi tuleohutusosakonna juhataja Margus Oberschneider alustab loetelu manomeetri valenäitudest: „Väga tihti tuuakse meile tulekustuti, mille manomeeter on kenasti rohelises alas ja viitab justkui oleks rõhk seadmes täpselt õige. Asja uurides selgub aga, et osuti on kinni kiilunud ega liigu paigast ka siis, kui see tulekustuti küljest lahti keerata.“

Oberschneider lisas, et turul liigub igasuguseid tulekustuteid, mõnel neist saab rõhku kontrollmanomeetriga mõõta, mõnel mitte. TAMREXis suunatakse kahtluse korral viimased hooldusesse, mis näeb ette süvitsi tulekustuti kallale minekut. Kui aga viite tulekustuti kontrolli sinna, kus puudub nii tulekustuti tootja kontroll- ja hooldusjuhend, aga ka oskused ja teadmised, saab selline tulekustuti uue kontrollkleebise peale, justkui oleks kõik korras. Sellise kontrolli eest on Oberschneideri hinnangul iga makstud sent, liiga palju.

„TAMREXi kahe aastakümne pikkust järjepidevat kogemust võite usaldada, me ei anna kliendile tagasi tulekustutit, mille töökorras me ise kindel ei ole,“ ütles ettevõtte tuleohutusosakonna juhataja.

Sama lugu on uue tulekustuti ostuga: näiteks võite te endale osta 30€ eest 6kg pulberkustuti, mille kvaliteet on küsitav, tööle rakendumine ebakindel, efektiivsus minimaalne lubatud ja kontrollimine vahel suisa võimatu. Selle tootega ostate endale hulga probleeme, pahameelt, edasi-tagasi käimist ning pidevat rahakulutamist. Tavaliselt selgub, et perioodilist hooldust tuleb sellele võrreldes TAMREXi pulberkustutiga kaks korda tihedamini teha (sest tootja on nii ette kirjutanud ja enamasti on põhjuseks õhemast materjalist kest), samuti manomeetri probleemid, rõhu mõõtmise keerukus jms.

Selle asemel soovitab Oberschneider viia koju parim tulekustuti Euroopas: TAMREXi 6kg Premium pulberkustuti, mis oma 79.- eurose hinna juures teenib teid 30 aastat ja enam. Kui see tundub teile kallis, siis mõelge, mida te saaksite 79.- euro eest mõnest elektroonika poest või mitu 3.- eurost kohvi saaksite või kui palju maksis teie eritellimusel valmistatud disainerlamp vms ning te saate aru, et see hind oma pere elu ja vara päästmiseks maksta on enam kui mõistlik, tegi Oberschneider kiire võrdluse.

Kodus ja mujal sisetingimustes hoitavat tulekustit tuleb kontrollida iga 2. aasta tagant ning autos, paadil jms keerulisemates või välistingimustes hoitav tulekustuti tuleb ette näidata igal aastal.

Tooge oma tulekustutid lähimasse TAMREXi kauplusesse ja küsige lisainfot tuleohutuse tagamise kohta kodus.

Copy
Tagasi üles