Usbekistani politseinikud peavad poole aastaga ülekaalu kaotama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usbekistani president andis ülekaalulistele politseinikele korralduse poole aastaga kaalust alla võtta.
Usbekistani president andis ülekaalulistele politseinikele korralduse poole aastaga kaalust alla võtta. Foto: Joe Raedle / AFP / Scanpix

Ülekaalulistele Usbekistani politseinikele anti korraldus end kolme kuni kuue kuu jooksul vormi viia. 

«Meil ei ole vajadust ülekaaluliste politseinike järele. Kuidas saavad nad kurjategijaid püüda?,» ütles president Shavkat Mirziyoyev kohalikule meediale.

President tõdes, et kaalust alla võtmine on politseinike enda tervise huvides. «Me anname neile tähtaja: kolm kuni kuus kuud. Selle aja jooksul peaksid nad end vormi viima ja ülekaalust vabanema,» sõnas Mirziyoyev.

President ei öelnud, mis ootab ees politseinikke, kes etteantud tähtajaks eesmärki ei täida.

Mirziyoyev avaldas juba novembris muret usbekkide istuva eluviisi ja ebatervisliku toitumise pärast.

«Kahjuks on vähese trennitegemise ja halva toitumise tulemusel pooled usbekid ülekaalulised, 46 protsendil on kõrge kolesteroolitase ja 31 protsenti kannatab kõrge vererõhu tõttu,» ütles president valitsuskohtumisel, mille raames arutati tervishoiuprobleeme.

Mirziyoyevi sõnavõtu juures ei avaldatud tema andmete allikaid, aga mitmetes rahvusvahelises uuringutes on mainitud, et Usbekistani ja teisi Kesk-Aasia riike ähvardavad kehvadest eluviisidest tingitud tervisehädad.

Naaberriigis Tadžikistanis anti politseinikele korraldus poole aastaga kaalust alla võtta 2016. detsembris. Kuus kuud hiljem teatas siseministeerium, et ametist vabastati kümme politseinikku, kes eesmärki täita ei suutnud. Veel sajale tehti hoiatus.

Samuti anti Tadžikistani politseinikele korraldus vähemalt korra kuus teatrietendust külastada, et suurendada nende hingelist ja moraalselt teadlikkust ning aidata neil lõõgastuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles