Londoni transpordisõlmedest leiti lõhkekehad (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvatöötajad Londoni Waterloo rongijaamas.
Turvatöötajad Londoni Waterloo rongijaamas. Foto: TOLGA AKMEN / AFP / SCANPIX

Suurbritannia pealinna Londoni kolmest transpordisõlmest avastati väikesed isevalmistatud lõhkekehad. 

Briti terroritõrjeüksused uurivad kolme seadeldist, mis leiti Londoni Heathrow ja City lennujaamadest ning Waterloo rongijaamast. Kahtlaste seadeldiste tõttu tuli mõned hooned osaliselt evakueerida.

Heathrow ametnikud avasid ühe avastatud kahtlastest pakenditest ja see lahvatas põlema. Politsei sõnul keegi siiski viga ei saanud.

Turvatöötajad Waterloo rongijaamas. 
Turvatöötajad Waterloo rongijaamas. Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Briti politseinikud välistasid võimaluse, et mujal võib leiduda veelgi sarnaseid pomme. Sellest hoolimata väljastasid nad siiski nõuande olla Londoni transpordikeskustes tähelepanelik ja teavitada ametivõime kahtlastest esemetest.

«Pakid – kõik A4-suuruses valged postikotid – uuriti politseiekspertide poolt läbi ja neist leiti väikesed isevalmistatud lõhkekehad,» teatas politsei esindaja. «Praeguses staadiumis teame, et need seadeldised tekitavad ümbriku avamisel algselt väikese tulekahju.»

«Politsei terroritõrjeüksus vaatleb neid sündmusi omavahel seotuna, teo motiiv on väljaselgitamisel,» lisas esindaja.

Ametnikele edastati esmalt teade kahtlasest pakist Heathrow lennujaama kontorihoones täna hommikul veidi enne kella 10. Hoones viibinud töötajad avasid paki, mille peale see põlema läks. Keegi vigastada ei saanud.

Politsei sõnul evakueeriti hoone igaks juhuks ning eriväljaõppega ametnikud tegid seadeldise kahjutuks. Kontorihoone on ametliku uurimise tõttu jätkuvalt suletud, kuid intsident ei mõjutanud lennuliiklust Heathrow lennujaamas.

Relvastatud politseiametnikud London City lennujaamas.
Relvastatud politseiametnikud London City lennujaamas. Foto: Rob Pinney / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Teine seadeldis leiti täna ennelõunal kell 11.40 Waterloo rongijaamast. Transpordipolitseinikud kutsuti välja kahtlase paki tõttu, mis oli jäetud Londoni Waterloo rongijaama postipakkide hoiustamiseks mõeldud ruumi. Pakki ei avatud ning keegi vigastada ei saanud. Ametnikud tegid lõhkekeha kahjutuks ning evakueerisid osa rongijaamast. Rongiliiklust vahejuhtum ei mõjutanud.

Kolmandast seadeldisest teatati Ida-Londonis asuva London City lennujaama kõrval asuvas kontorihoones kell 12.10. Pakki ei avatud, kuid töötajad evakueeriti turvakaalutlustel kuni pommirühm lõhkekeha kahjutuks tegi. Praeguseks on hoone taas avatud. London City lennujaama lennuliiklust kahtlane seadeldis ei mõjutanud. 

Politseiauto Londoni Waterloo rongijaama juures.
Politseiauto Londoni Waterloo rongijaama juures. Foto: TOLGA AKMEN / AFP / SCANPIX
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles