Põlva munaring läheb ümbertegemisele

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmapilgul on Põlvasse sissesõitjal raske aru saada, et kõrgete kuuskedega liiklusobjekti puhul on tegu ringteega. 
Esmapilgul on Põlvasse sissesõitjal raske aru saada, et kõrgete kuuskedega liiklusobjekti puhul on tegu ringteega. Foto: Indrek Sarapuu

Kes saabub esimest korda autoga Kanepi, Saverna või ka Tartu poolt Põlvasse, võib üllatuda, kohates üht omanäolist ovaalset liiklusobjekti. See on maamärk, millele on esmapilgul raske seletust anda ning aru saada, kuidas seal eeskirjade järgi käituma peab. Kõik põlvalased ja selle kandi inimesed teavad, et tegemist on ringteega. Paljud kaugemalt tulijad aga kipuvad seal ringteel liiklemise reegleid tahtmatult rikkuma.

Nüüd teatas maanteeamet, et liikluskorraldus sealsel nelja tee ristil muutub. Maanteeameti Lõuna regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Taal ütles, et ovaalne ringristmik ehitatakse ümber lähtuvalt liiklusohutusest. «Oluline on, et ringristmik oleks arusaadav kõigile liiklejatele, nii kohalikele kui võõrastele,» selgitas Taal.

Ta lisas, et paegu on võimalik läbida ringristmikku kahest suunast suure kiirusega ning see muudab liikluse ohtlikuks. «Tegemist on tavalise neljakülgse ristmikuga, kus tuleb kõigil suundadel vajadusel peatuda ja ringil olevale sõidukile teed anda. Praegune lahendus loob petliku mulje, et kaks suunda on eelistatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles