Kristi Raik: Eesti välispoliitika hämarduval maastikul (5)

Kristi Raik
, Eesti Välispoliitika Instituudi direktor ja Turu ülikooli rahvusvahelise poliitika dotsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti seab keerulisse olukorda Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi eestvedamisel hoogu kogunud kaubandussõda ning aina tugevam tunne, et Ühendriigid ja Euroopa Liit ei käi ühte sammu. 
Eesti seab keerulisse olukorda Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi eestvedamisel hoogu kogunud kaubandussõda ning aina tugevam tunne, et Ühendriigid ja Euroopa Liit ei käi ühte sammu. Foto: Ralph Peters/imago/Scanpix

Valimised on läbi ja Eesti välispoliitika põhivalikud said justkui uuesti ära kinnitatud: kuulumine Euroopa Liitu (EL) ja NATOsse, tugevate liitlassuhete säilitamine ning panustamine kaitsevõimesse on alustalad, mida riigi järgmine valitsus kindlasti kõigutama ei hakka.

Välispoliitika polnud ju ka valimisteema. Ometi on rahvusvaheline olukord kõike muud kui rahulik. Eesti võib tahta senisel kursil püsida, aga pole võimatu, et tee jalge all ära laguneb. Lammutajaid on eelkõige väljaspool, aga ka meie enda ühiskonnas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles