Hongkongi tänavail tunglevad miljonärid kõrvuti kehvikutega (1)

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakas naine lükkamas käru vanapaberiga Hongkongis Mong Koki linnaosas. Paik on tuntud ostupiirkond, mida ilmestab segu vanematest ja uuematest kõrghoonetest, ning see on üldse maailma kõige tihedamini asustatud piirkond, kus elab 130 000 inimest ruutkilomeetri kohta.
Eakas naine lükkamas käru vanapaberiga Hongkongis Mong Koki linnaosas. Paik on tuntud ostupiirkond, mida ilmestab segu vanematest ja uuematest kõrghoonetest, ning see on üldse maailma kõige tihedamini asustatud piirkond, kus elab 130 000 inimest ruutkilomeetri kohta. Foto: Bobby Yip/Reuters/Scanpix

Hongkongi Harbour City kaubanduskeskus on ehk üks luksuslikemaid kogu maailmas. Selle sisemus koosneb justkui pusletükkidest, mis kannavad ilmakuulsate moemajade nimesid: Hermès, Armani, Dolce & Gabbana, Versace, Fendi, Dior... Ei puudu ükski tuntud kaubamärk.

Kõik vaateaknad on täis ekstravagantseid rõivaid ning kliente ootavad igas poes reas viisakad ja vastutulelikud müüjad.

Ei midagi kummalist luksusliku rõivakaubamaja kohta, kui poleks üht väikest, ent silmatorkavat detaili: kliendid on ebatavaliselt lühikest kasvu, tõrksad ja peale selle üsna napi suutlikkusega end viisakalt üleval pidada. Mulle jääb silma situatsioon, kus müüjanna püüab taltsutada kaht põrandal visklevat ostjat, kes ei hooli sugugi sellest, et ta neile innukalt riideid näitab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles