Londonist leitud pommid võisid pärineda Iirimaalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heathrow lennujaama kõrval asuvasse kontorihoonesse saadetud postikott.
Heathrow lennujaama kõrval asuvasse kontorihoonesse saadetud postikott. Foto: AP/Scanpix

Briti terrorivastane politsei uurib kolme lõhkeainet sisaldanud postipakki, mis leiti eile Heathrow lennujaamast, London City lennujaamast ning Londoni Waterloo rongijaamast.

Politsei sõnul olid kõik kolm lõhkeseadeldist pandud A4-suuruses postikottidesse ning ametnike sõnul on juhtumid omavahel seotud. Uurimisse on kaasatud ka Iiri politsei, sest kõigil kolmel postipakil olid Iirimaa postmargid ning saatja asukohaks oli märgitud Dublin.

Iirimaa postifirma sõnul on tegu nende poolt disainitud südamekujuliste markidega, mis on mõeldud õnnitluskaartide, pulmakutsete ja tänukaartide saatmiseks. Postikoti peale on saatja aadressi asemel märgitud lihtsalt Iirimaa bussifirma Bus Eireanni nimi ning asukohana Dublin. Ettevõtte sõnul ei olnud politsei nendega veel ühendust võtnud.

Eile sai politsei kolm teadet Londonist leitud kahtlastest pakkidest, mis osutusid kontrollimisel väikesteks isevalmistatud lõhkeseadeldisteks. Esimene pakk leiti Heathrow lennujaama lähedal asuvast kontorihoonest, teine avastati Londoni Waterloo rongijaama postisaadetiste ruumist ning kolmas London City lennujaama kõrval asuvast kontorihoonest.

Töötajad püüdsid esimest pakki avada ning see süttis põlema. Ametnikud suutsid seadeldised siiski kahjutuks teha ja keegi vigastada ei saanud. Samas palusid võimud, et inimesed oleksid tähelepanelikud ning teavitaksid kahtlastest olukordadest politseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles