Lauluväljaku juht sai sünnipäevakingiks vallandamisteate (7)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24 aastat Tallinna lauluväljakut juhtinud Riho Rõõmus sai äsja teada, et alates 1. aprillist tema teeneid enam ei vajata.
24 aastat Tallinna lauluväljakut juhtinud Riho Rõõmus sai äsja teada, et alates 1. aprillist tema teeneid enam ei vajata. Foto: Remo Tõnismäe

24 aastat Tallinna lauluväljakut juhtinud Riho Rõõmus sai eile, oma sünnipäeva eelõhtul teada, et alates 1. aprillist tal enam lauluväljakule asja ei ole.

Eile tutvustati linnavalitsuse pressikonverentsil lauluväljaku uut juhti Urmo Saareojat. Saareoja on varem olnud linnapea Edgar Savisaare referent, Keskerakonna arendusjuht ning erakonna noortekogu esimees. Saareoja valiti välja avalikul konkursil, kus ta osutus seitsme kandidaadi seast parimaks.

«Lauluväljaku juhi leidmiseks kuulutati välja avalik konkurss, millel osales seitse soovijat, kellest kvalifitseerus kuus. Valikukomisjon esitas lauluväljaku nõukogule võimaluse valida kahe kandidaadi vahel ja nõukogu otsustas eile nimetada lauluväljaku uueks juhatuse liikmeks Urmo Saareoja,» ütles linnavalitsuse avalike suhete direktor Ain Saarna linnavalitsuse pressikonverentsil.

Rõõmus oli otsusest väga löödud. «Sel aastal on väga olulised tegevused käimas. Ja enne suurt laulupidu on need väga otsustavas faasis ja muidugi ka lauluväljaku edasiarendamise küsimuses. Aga ma tõesti ei oska kommenteerida,» lausus ta.

Ametist jäi staažikas juht ilma linnavalitsuse hiljutise otsuse tõttu, mille kohaselt tuleb linnaga seotud äriühingute ja asutuste juhtide töölepingute lõppemisel alati korraldada uue juhi leidmiseks avalik konkurss. Varem võis lauluväljaku nõukogu ise otsustada, et ollakse juhatuse tööga rahul ja töölepingut pikendatakse. Rõõmus osales ka äsjasel  konkursil, kuid jäi kaotajaks.

Sihtasutuse Tallinna Lauluväljak nõukogu esimees, Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaher on uue juhiga rahul. « Kuna SA Tallinna Lauluväljaku juhatuse liikme volitused lõppevad 30. märtsil, korraldati avalik konkurss. Valiti välja kaks kõige paremat kandidaati ning Urmo Saareoja osutus parimaks. Tema kasuks rääkis väljapakutud visioon Lauluväljaku arendamisel ning esinemine komisjoni ja nõukogu ees. Urmo Saareoja peab Lauluväljaku arendamisel oluliseks keskendumist terviklahenduste pakkumistele ja koostöövõrgustiku loomisele erinevate institutsioonidega Eestis, samuti Skandinaavias ja Baltikumis. Nõukogu otsus oli ühehäälne,» ütles Vaher Postimehele.

Saareoja tõdes, et teda ootab tõsine ja vastutusrikas töö. «Lauluväljaku edasise arengu kavandamisel tuleb läbi mõelda, milline on selle suure ja avatud ruumi eesmärk. See ei tohi olla lihtsalt koht, mille väravad on avatud. Need peavad olema avatud kogu aeg ja kõigile, et seal oleks ka midagi teha. Tuleb kasutada moodsaid lahendusi, näiteks avada seal pop-up restorane ja rattaparklaid. Kindlasti vajab lauluväljak ka püsinäitust, nii nagu on püsinäitus Tartus laulupeomuuseumi näol,» ütles Saareoja.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles