Marko Mäetamm alustas residentuuri Tartu Kunstimajas

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mäetamm.
Marko Mäetamm. Foto: Tartu Kunstimaja.

Alates 4. märtsist viibib kunstnik Marko Mäetamm Tartu Kunstimajas residentuuris, elades kuni mai alguseni Kunstimaja külaliskorteris ja kasutades töötamiseks külalisateljeed.

Residentuur toimub Tartu Kunsntike Liidu, TAiR – Tartu Artist in Residence programmi ning Eesti Trüki- ja Paberimuuseumi koostöös. Selle tulemusena toimub 9. maist 9. juunini Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis näitus ning kirjandusfestivali Prima Vista raames esitletakse kunstnikuraamatut. Projekti on toetanud Hasartmängumaksu Nõukogu ning nii Tartu Kunstimaja kui Eesti Trüki- ja Paberimuuseumi tööd toetavad Tartu linn ja Eesti Kultuurkapital.

Residentuuri ajal toob Tartu Kunstimaja iga nädal teieni kunstniku videopäeviku «Mida Marko teeb?», mille esimene osa on vaadatav aadressil https://www.youtube.com/watch?v=wh3p1CUGuso

Marko Mäetamm (snd 1965) on õppinud Eesti Kunstiakadeemias graafikat ning on olnud ka kooli vabade kunstide teaduskonna dekaan. Tal on toimunud arvukalt isikunäituseid Eestis ja väljaspool muuhulgas Tallinna Kunstihoones (2018) ja Kumus (2015). Kahel korral on ta esindanud Eestit Veneetsia biennaalil (2003 koos Kaido Olega ja 2007). Kuigi Mäetamm on aastaid esinenud koos Kursi koolkonnaga, toimus tema seni ainuke isikunäitus Tartus 1997. aastal Obu galeriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles