Soome ajateenijad sattusid raskesse liiklusõnnetusse (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome sõdurid ja nende soomustransportöör õppusel Trident Juncture.
Soome sõdurid ja nende soomustransportöör õppusel Trident Juncture. Foto: Ilari Valimaki / HANDOUT / EPA / Scanpix

Ida-Soomes põrkas ajateenijaid vedanud veoauto kokku sõiduautoga. Õnnetuses sai tõsiselt vigastada sõiduautos viibinud naine.

Raske liiklusõnnetus toimus täna hommikul kella 8 paiku Põhja-Karjala maakonnas Joensuu lähedal, kus Soome kaitseväele kuuluv veoauto sõitis otsa sõiduautole. Sõiduautot juhtinud 30ndates eluaastates naine sai raskelt vigastada ning ta toimetati helikopteriga Kuopio haiglasse.

Veoautos viibis 14 Põhja-Karjala piirivalve piirijäägrite kompanii ajateenijat. Neist kolm olid õnnetuse ajal juhikabiinis ning 11 veoki kastis. Politsei sõnul ei saanud ükski ajateenija tõsiselt viga.

Ida-Soome politsei kahtlustab veoautot juhtinud ajateenijat ohutusreeglite eiramises ja liiklusõnnetuse põhjustamises. Veoauto sõitis sõiduautole vasakult poolt otsa ajal, mil see oli stoppmärgi juures peatunud.

Põhja-Karjala piirivalve kompaniiülem kolonelleitnant Jussi Napola sõnul leidis õnnetus aset tavapärase õppuse käigus, mis tänaseks päevaks peatati. Ajateenijad on Kontiolahti väeossa tagasi toimetatud ning neil on soovi korral võimalik osaleda kriisinõustamisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles