Sünnitusosakonnas lahendati rasket juhtumit

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu haigla sünnitusosakonna vastsündinute intensiivravis on käsil beebi elustamine. Laps ei hinga ja südame löögisagedus on vaid 50, mis tähendab, et arstid ja ämmaemandad peavad alustama ventileerimise ja südamemassaažiga. Ilmnes, et tema hemoglobiinitase on ohtlikult madal – 56. Beebi vajab kohe erakorralist vereülekannet. 14 minutit hiljem on kriitiline olukord lahendatud.

“Meeskond oli väga tubli,” kiitis Lääne-Tallinna keskhaigla lastearst-koolitaja Ervin Saik. Pärnu haiglas toimus koolituspäev, mida korraldas Pelgulinna simulatsioonikeskus. Eesmärk oli kaheksa tunni jooksul tuletada meelde, kus miski elustamistoas asub ja teha läbi vastsündinu elustamine.

Vastsündinu simulaator ehk nukk, mille peal harjutati, on simulatsioonikeskusel 2013. aastast. Selle ostis Pelgulinna sünnitusmaja toetusfond, millest nüüdseks on välja kasvanud Eesti sünnitusmajade toetusfond. Ka Pärnu haigla kuulub nüüd sellesse võrgustikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles