Lootust pole: Nanga Parbatil kadunud Euroopa alpinistide otsingud lõpetati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8126 meetri kõrgust Nanga Parbatit tuntakse ka Tapjamäe nime all.
8126 meetri kõrgust Nanga Parbatit tuntakse ka Tapjamäe nime all. Foto: Musaf Zaman Kazmi / AP / Scanpix

Poolteist nädalat tagasi Pakistanis maailma kõrguselt üheksandal mäel Nanga Parbatil kaduma läinud Itaalia ja Briti alpinisti otsingud lõpetati, kuna kõik võimalused neid leida on ammendatud.

Lõpetamisotsus oli äärmiselt valus ning langetati alles pärast kõikide võimaluste ammendumist ronijaid leida, ütles Karrar Haidri.

Itaallane Daniele Nardi ja britt Tom Ballard jäid Nanga Parbatil kadunuks halbades ilmastikutingimustes rohkem kui nädal aega tagasi. 

Itaalia alpinist Daniele Nardi jäi Nanga Parbatil kadunuks rohkem kui nädal tagasi.
Itaalia alpinist Daniele Nardi jäi Nanga Parbatil kadunuks rohkem kui nädal tagasi. Foto: Fotogramma / Ropi / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Kogenud mägironijad alustasid tõusu 22. veebruaril ning viimati saadi paariga ühendust 24. veebruaril umbes 6300 meetri kõrgusel. 

Päästemeeskonda juhtisid hispaanlane Alex Txikon ja Pakistani mägironija Ali Sadpara, kes kasutasid meeste otsimisel ka droone. 

Ballardi ema, šotlanna Alison Hargreaves oli esimene naine, kes ronis üksinda maailma kõrgeimale tipule Mount Everestile. Hargreaves suri 33-aastaselt Himaalajas maailma kõrguselt teisel mäel K2.  

Viimastel päevadel on 8126 meetri kõrgusel Nanga Parbatil, mis on kurikuulus ohtlike tingimuste poolest, sadanud palju lund. Haidri sõnul tuleb ronijate pärast nüüd palvetada. 

Pakistani sõjaväe helikopterid osalesid päästeoperatsioonil isegi pärast seda, kui Pakistan sulges oma õhuruumi Indiaga puhkenud viimase vastasseisu tõttu Kashmiri üle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles