Lisatasu maksmise distsiplinaarmenetlus viis ametist kaks politseiametnikku, üks sai noomituse (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel sügisel alustas politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrollibüroo distsiplinaarmenetluse, milles uuriti Jõhvi politseijaoskonnas lisatasu  määramise ja väljamaksmise asjaolusid. Käesoleval nädalal vabastas PPA peadirektor teenistusest kaks ametnikku, ühele määras karistuseks noomituse.

Sisekontrollibüroo juht Raul Vahtra selgitas, et distsiplinaarmenetluses sai kinnituse fakt selle kohta, et Jõhvi politseijaoskonna ametnikud rikkusid asutuses paika pandud tulemusliku töö eest lisatasu määramise nõudeid ja tingimusi.

«Ennetus- ja menetlustalituse juht määras sama talituse grupijuhile tulemustasu. Eelnevalt leppisid nad kokku, et grupijuht edastab osa tulemustasust oma alluvatele,» selgitas Vahtra. Pärast tulemustasu laekumist panka edastas grupijuht ümbrikutes kuuele alluvale raha kokku summas 600 eurot. Rahasaajate hulgas oli neid ametnikke, kes ei oleks pidanud vastavalt kehtestatud kriteeriumitele lisatasu saama.

Toimunust sai tagantjärgi teada politseijaoskonna juht, kes jättis info toime pandud rikkumise kohta enda teada ega edastanud seda prefektile ja sisekontrollibüroole. «Rikkumise panid toime kolm juhti ning ilmselgelt ei ole selline käitumine eetiline ega töömoraali toetav. Politseijuhid peavad olema eeskujuks teistele politseinikele ning ühiskonnas laiemalt,» kommenteeris sisekontrollibüroo juht.

Jõhvi politseijaoskonna juht kahetses toimunut ning võttis vastutuse juhi ametikohalt lahkudes. Menetluse käigus selgitas juht, et meeskond, kus rikkumine toime pandi, oli tema valitud ja ta tundis ennast meeskonna tegevuse eest vastutavana. Alates eelmise aasta sügisest teenib ametnik Ida prefektuuri piirivalvebüroos. Rikkumise eest määras talle peadirektor karistuseks noomituse.

Ennetus- ja menetlustalituse juht ning grupijuht kõrvaldati distsiplinaarmenetluse ajaks teenistusest. Käesoleval nädalal vabastati nad peadirektori otsusega teenistusest.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles