Kim ei ole pikamaaraketi mõttest loobunud

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sohae satelliitide stardirajatis
Sohae satelliitide stardirajatis Foto: Reuters/ScanPix

USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni kohtumise varjus on Põhja-Korea jätkanud satelliitide ja pikamaarakettide arendamiseks mõeldud rajatiste taastamist, tõestavad teisipäeval avalikustatud satelliidifotod.

Sohae satelliitide stardiplatvormil on märgata vilgast ehitamist ning eelmise aasta augustist kasutuseta seisnud endises pikamaarakettide mootorite arenduspaigas on taastatud osa taristut.

Põhja-Korea olukorda jälgivad veebilehed Beyond Parallel ja 38 North pakuvad, et keskuse stardipolügooni ja raketimootorite katseala taastamine on alanud 16. veebruari ja 2. märtsi vahel.

See tähendab, et taastamist alustati kas vahetult enne või samal ajal, kui Trumpi ja Kimi teine kohtumine Hanois 28. veebruaril ootamatult katkestati. Põhja-Korea lammutas Sohae raketipolügooni osaliselt pärast Trumpi ja Kimi esimest kohtumist eelmise aasta juunis hea tahte märgiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles