Eesti kodanikust ukraina õigusteadlane: Venemaale maksab kätte liigne kartmatus (11)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgen Tsõbulenko sõnul on Ukrainas toimuv, Salisbury närvimürgirünnak, valimistesse sekkumine ja vaktsiinivastane kampaania avanud maailma silmad Venemaast lähtuva ohu suhtes. 
Jevgen Tsõbulenko sõnul on Ukrainas toimuv, Salisbury närvimürgirünnak, valimistesse sekkumine ja vaktsiinivastane kampaania avanud maailma silmad Venemaast lähtuva ohu suhtes. Foto: Sander Ilvest

Rääkides viis aastat pärast Krimmi annekteerimist endiselt «Ukraina konfliktist» ja «separatistidest», laseme asjadel paista nii, nagu Venemaa soovib neid näidata – kodusõjana, mille raames kasutab rahvas oma enesemääramisõigust, ütles veebruari lõpus Tallinnas uut Ukraina-teemalist raamatut esitlenud Eesti kodanikust ukraina õigusteadlane Jevgen Tsõbulenko intervjuus Postimehele.

Ettekande käigus heitsite lääneriikide, sealhulgas Eesti meediaväljaannetele ette Ukrainas toimuva kirjeldamiseks rahvusvahelise õiguse seisukohast valede mõistete «Ukraina konflikt» ja «separatistid» kasutamist. Millised on õiged mõisted?

Ametlikult on Ukrainas toimuv Venemaa agressioon ja Venemaa okupatsioon osal Ukraina territooriumist ning nn separatistide asemel tuleb rääkida Venemaa Föderatsiooni relvajõududest ja palgasõduritest ning kohalikest koostöötegijatest.

Olen kuulnud, et mõiste «Ukraina konflikt» kasutamist õigustatakse sellega, et see on neutraalne. See on vale, ja valede mõistete kasutamine on väga suur probleem.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles