Gerd Kanter liitus Ida-Viru korvpallimeeskonnaga

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter  tõmbab järgmisel nädalal selga tõmmata Iisaku korvpallimeeskonna särgi.
Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter tõmbab järgmisel nädalal selga tõmmata Iisaku korvpallimeeskonna särgi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter on liitunud Eesti korvpalli teises liigas mängiva Reinar Halliku korvpallimeeskonnaga.

Gerd Kanter ja ka endine Eesti korvpallikoondise tagamängija Gert Dorbek on alates 28. veebruarist kuni selle aasta 1. juunini registreeritud Iisakus asuva Reinar Halliku Korvpallikooli/Expertline'i meeskonna mängijateks. Kanter on märgitud keskmängija positsioonile. 

Selline mees kulub korvi all ära

Põhjaranniku pärimisele, millised plaanid tal  uute mängumeestega on, andis Reinar Hallik esialgu ebalevaid vastuseid. "Täiesti võimalik, et Ida-Virumaa korvpallipublik saab nii Kanterit, Dorbekut kui ka mind sel kevadel ka platsil mängimas näha. Aga midagi kindlat ma praegu ei luba," sõnas Hallik, kes on ise samuti aastaid  Eesti korvpallikoondises mänginud. 

Läinud sügisel tippspordis lõpparve teinud 1,96 meetri pikkuse Gerd Kanteri korvpallurioskuste kohta ütles Hallik, et ta on hea liikumisega suur kuju, kes kindlasti aitab meeskonda korvi all tugevdada. Kanter on käinud suvel Iisakus külas Reinar Halliku korvpallikoolis ja rääkinud seal oma spordimeheteest. 

Eesti korvpalliliidu portaali basket.ee andmebaasi põhjal tegi tänavu mais 40aastaseks saav Gerd Kanter hooajal 2017/2018 Eesti seenioride meistrivõistlustel meeskonna Kontsertlavad koosseisus kaasa kolmes kohtumises. 

33aastane Gert Dorbek aga kuulus veel eelmisel hooajal Eesti meistriliigas pronksmedalile tulnud Rapla meeskonda. 

Sõber rääkis ära Kullamäe

Nimekate spordimeeste kaasamine oma meeskonda võib olla Reinar Halliku kontravimka samuti teises liigas mängiva Kadrina Karude peatreenerile Andres Sõbrale, kelle käe all on Hallik mänginud Eesti meistriliigas Rakvere Tarvas. 

Praeguse seisuga kisub kõik sinnapoole, et Kadrina Karude meeskond võidab teise liiga nn lääne alagrupi ja Halliku meeskond jääb ida alagrupis neljandaks. Sellisel juhul läheksid nad vastamisi kahe võiduni peetavas veerandfinaalis.

Andres Sõber rääkis veebruari keskpaigas ära Eesti koondise endise kuulsa  kaugpommitaja Gert Kullamäe, kes naasiski 47aastaselt Kadrina Karude särgis taas palliplatsile. Kullamäe on juba osalenud ka kahes mängus ja näidanud, et aastatele vaatamata leiavad tema käte vahelt välja saadetud pallid endiselt tee korvi. Veebruari lõpus tugevdas Sõber Kadrina meeskonda veel 29aastase ameeriklasest tagamängija Gregory Fosteriga, kes on varem mänginud sellistes eksootilistes riikides nagu Liibüa, Venetsueela ja Saudi-Araabia. 

Portaalile korvpall24.ee iseloomustas Kadrina Karude mänedžer Raivo Tribuntsov ameeriklast nõnda: "Foster on nii kiire mees, et Andres ei suuda trennis kohati pead ka nii kiiresti pöörata."

Kui tõesti peaks olukord selliseks kujunema, et veerandfinaalis lähevad kokku Iisaku ja Kadrina ning nende koosseisus lähevad vastamisi sellised vägevad spordimehed nagu Gerd Kanter, Gert Kullamäe, Reinar Hallik, Gert Dorbek, siis võib eeldada, et  Iisaku koolimaja saal jääb sellise mängu jaoks kitsaks ja pigem toimub see kohtumine Jõhvi spordihallis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles