Tippklubisid mängijatega varustav JK Järve püüab esiliigas kanda kinnitada

Erik Gamzejev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore koosseisuga JK Järve kapten on 18aastane poolkaitsja Gleb Pevtsov, kes kuulub Eesti U19 koondisesse.
Noore koosseisuga JK Järve kapten on 18aastane poolkaitsja Gleb Pevtsov, kes kuulub Eesti U19 koondisesse. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Eelmisel sügisel üleminekumängudega esiliigasse tõusnud Kohtla-Järve parim jalgpallimeeskond JK Järve tahab mitmete põhimängijate tugevatele klubidele loovutamisele vaatamata ka aste kõrgemal konkurentsivõimeline olla. 

"Tean, et hooaja algus on meile raske," ütleb JK Järve hing, klubi president ja peatreener ühes isikus Andrei Škaleta. Ta teab juba varasematest hooaegadest, et kevadistes mängudes on enne avavilet mõningane edumaa nendel pealinna klubidel, kes on saanud talv läbi jalgpallihallis harjutada.

JK Järve on omamoodi hüppelaud, kus on võimalik silma paista ja edasi liikuda.

Andrei Škaleta

Väljak jääkonarustest puhtaks 

JK Järve on pidanud leppima trennidega lume peal. "Ega ma kurda, aga see infrastruktuur on meil paraku, nagu on. Oleme siiski pidanud Tallinnas hallis treeningmänge ja nüüd õnnestus käia ka Lätis Jelgavas, kus saime pidada kaks mängu," rääkis ta.

Laupäeval kell 13 võõrustab JK Järve Ahtme gümnaasiumi staadionil hooaja avamängus Tallinna Flora U21 meeskonda, kelle ridades peaks platsile tulema ka 16aastane Eesti jalgpalli tulevikulootus, ründaja Aleksandr Šapovalov. Viimasel hoiavad silma peal nii Londoni Arsenal kui ka Saksamaa klubi Freiburg. 

Et märtsi algus on sel aastal olnud ebatavaliselt lumerohke, on JK Järvel olnud kõvasti tegemist, et kunstkattega jalgpalliväljak laupäevaks mängukorda saada. "Oleme sealt päris suure hulga lund ära lükanud, nüüd loodame jääkonarustest ka lahti saada. Ei tahaks kuidagi, et peaksime hooaja esimest kodumängu sõitma Tallinna halli pidama," sõnas ta. 

JK Järve kaudu tehakse suuri arengusamme

Võrreldes eelmise aastaga, on JK Järve jäänud ilma mitmetest põhimeestest. Meeskonna kogenumaid kaitsjaid Aleksandr Ivanjušin tegi mullu nii head tööd, et teenis mitmeaastase lepingu Eesti valitseva meistri Nõmme Kalju ridades. Eesti U17 koondise kapten, 17aastane Erik Kruglov anti laenule mullu hõbedale tulnud Tallinna Levadiasse. Eelmisel aastal JK Järve Eesti tugevuselt kolmandas liigas mänginud brasiillane Geovani püüab nüüd tööd saada  Brasiilia tugevuselt teise liiga meeskonnas. Agendid on otsimas uut tööpaika ka eelmisel hooajal Kohtla-Järve meeskonda kuulunud korealasele Youngdoo Dwale.

Andrei Škaleta sõnul kuluksid sellised mängumehed klubile ka sel hooajal ära, kuid mängijate arengu huvides tuleb sellist arengut vaid tervitada. "Me olemegi omamoodi hüppelaud, kus on võimalik silma paista ja edasi liikuda. Samal ajal püüame ka ise meeskonna tasapisi tugevamaks muuta ja hoida siin nii oma kasvandikke kui tõmmata ligi ka tugevaid mängijaid mujalt," selgitas ta klubi põhimõtteid. 

JK Järve on sel talvel testinud ka kaht Kolumbia jalgpallurit. Ühe teenetest on loobutud, teise osas on otsused veel tegemata. "Ta on meie mängijatest pisut parem, kuid võõrmängija peale klubi raha kulutamisel on mõtet eelkõige siis, kui ta on meie omadest oluliselt parem. Püüame tema osas veel selgust saada," sõnas ta.

Küll aga jätkab ka sel aastal JK Järves Brasiilia poolkaitsja Yuri Sousa. "Ta on väga tore poiss, tõsine töötegija ja väga hea motivatsiooniga ning mõjub kogu meeskonnale hästi," kiitis Škaleta teda. 

Suuremas osas tugineb JK Järve sel hooajal kohalikele noortele. "Noorematest aastakäikudest tuleb peale häid poisse, keda püüame oma esimesse ja teise meeskonda sulandada," sõnas ta, lisades, et peale esiliiga ja teise liiga meeskondade paneb JK Järve tänavu välja ka kolmanda meeskonna neljandasse liigasse. "Klubi jaoks on see lisakulu, sest hooaja jooksul tuleb palju sõite juurde. Aga meil on praegu palju andekaid ja töökaid poisse. Et nende huvi jalgpalli vastu püsiks, tuleb kõigile neile anda ka mängimise võimalusi," sõnas ta. 

Škaleta kõrval juhendab alates eelmisest suvest JK Järve meeskondi ka Läti kogenud jalgpallitreener Viktor Nesterenko. "Me teeme enamikku asju koos ega teegi sisulist vahet, kes meist on peatreener. Oleme pigem Kohtla-Järve treenerite duett," sõnas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles