VIDEO: Afganistanis korraldati suurele rahvakogunemisele miinipildujarünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud rünnakupaiga lähistel.
Politseinikud rünnakupaiga lähistel. Foto: OMAR SOBHANI / REUTERS / SCANPIX

Afganistani presidendikandidaat Abdul Latif Pedram sai täna Kabulis suurele rahvakogunemisele korraldatud miinipildujarünnakus haavata, teatas telekanal 1TV.

Meedia teatel osales hazara rahvusvähemuse liidri Abdul Ali Mazari 24. surma-aastapäevale pühendatud üritusel vähemalt 5000 inimest, nende seas riigi kõrgeim täitevametnik Abdullah Abdullah, ekspresident Hamid Karzai ja mitu kõrget valitsusametnikku. Abdul Ali Mazari hukati 1995. aastal äärmusrühmituse Taliban poolt.

«Kakskümmend kaks haavatut - nende seas kolm last ja üks naine - ning kolm hukkunut on toimetatud haiglatesse,» kirjutas Twitteris tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Wahidullah Mayar. Algselt teavitati ühest hukkunust ja 17 vigastatust.

Üritusest osa võtnud välisminister Salahuddin Rabbani teatas hiljem, et terroristid korraldasid mälestustseremooniale rünnaku ning et ta pääses vigastusteta. Teine presidendikandidaat Mohammad Hanif Atmar pääses samuti vigastusteta, kuid viga said kaheksa tema ihukaitsjat.

Ürituselt otsepilti edastanud TOLO News teatas, et toimus vähemalt kümme plahvatust.

Rünnakus vigastada saanud mehed Kabuli haiglas. 
Rünnakus vigastada saanud mehed Kabuli haiglas. Foto: WAKIL KOHSAR / AFP / Scanpix

Mõni tund hiljem võttis rünnaku eest vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS). Šiiamoslemitest hazarasid on sunniidiäärmuslased nagu Taliban, Al-Qaeda ja ISIS aastate jooksul korduvalt rünnanud. 

Alles eile leidis Jalalabadi linnas aset enesetapurünnak ja tulistamine, milles hukkus vähemalt 16 inimest. Eilse rünnaku eest võttis samuti vastutuse ISIS. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles