Prantsuse kardinal mõisteti süüdi laste seksuaalse ahistamise varjamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinal Philippe Barbarin.
Kardinal Philippe Barbarin. Foto: EMMANUEL FOUDROT / REUTERS / Scanpix

Prantsuse kohus mõistis Lyoni peapiiskopi täna süüdi laste seksuaalse ahistamise varjamises ja määras talle kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse. 

Kardinal Philippe Barbarin, kes kohtus ei viibinud, mõisteti süüdi alaealiste ahistamisest teatamata jätmises 2014.-2015. aastal. Vaimuliku advokaatide sõnul kaebab ta otsuse edasi. 

«Kohtu arutluskäik ei ole veenev,» ütles advokaat Jean-Felix Luciani ajakirjanikele. «Me kaebame selle otsuse edasi nii, kuidas võimalik.» 

Barbarin mõisteti süüdi selles, et ta teavitanud politseid preestrist, kes 1980. ja 1990. aastatel oma kuritegusid sooritas. Barbarin teadis ahistamisjuhtumitest alates hiljemalt 2010. aastast ning alates 2015. aastast üritas ta skandaali varjata Vatikani korraldusel, ütlesid ohvrid kohtuistungil. 

Barbarin teatas otsuse järel, et loobub vaimulikuelust. «Otsustasin minna paavsti juurde, et anda talle üle oma lahkumisavaldus,» ütles peapiiskop, lisades, et kohtub paavst Franciscusega lähipäevil.

Lyoni peapiiskop ütles ka, et tunneb ohvritele kaasa ja palvetab nende eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles