Pikaaegne pensionifondide juht kaotas Luminoris ameti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pensions Estonia AS juhatuse esimees Angelika Tagel kaotas ameti
Nordea Pensions Estonia AS juhatuse esimees Angelika Tagel kaotas ameti Foto: PEETER LANGOVITS / PM/SCANPIX

Tosinkond aastat Nordeas ja see järel Luminoris pensionifonde juhtinud Angelika Tagel lahkub Luminorist. 

Panga uus tegevusmudel näeb ette organisatsiooni dubleerivate juhtimistasandite kaotamist ja sellest tulenevalt pensionide ja varahalduse üksuste liitmist. Alates 1. märtsist juhib Luminori Baltikumi pensioni üksust pikaajalise investeerimisvaldkonna kogemusega Rasmus Pikkani.

Angelika Tagel liitus Luminor panga eelkäija Nordea pangaga 2006. aastal, et üles ehitada pensionifondide valitsemine ja käivitada pensionifondid Balti riikides. Alates Luminori sünnist 1. oktoober 2017 vastutas Tagel Nordea ja DNB Baltikumi pensionivaldkondade ühendamise eest ning tema eestvedamisel valmistati ette Luminori pensionifondide efektiivne Baltikumiülene juhtimine.

Tänaseks on Luminori pensionifondidesse usaldanud oma vara mahuga üle 1,2 miljardi euro rohkem kui 370 tuhat klienti Eestis, Lätis ja Leedus.   

Luminori Baltikumi pensioni üksust juhtima asuv Rasmus Pikkani lõpetas Tartu Ülikooli majandusteaduskonna magistrikraadiga ning alustas finantsmaastikul 1997-2001 Eesti Pangas ökonomistina. Sealt edasi on ta täitnud erinevaid investeerimistoodetega seotud positsioone Sampo Pangas, Swedbankis ja Luminoris. Ta on igapäevaselt tegelenud nii finantsturgude analüüsi, tootearenduse, investeerimisfondide juhtimise, portfellihalduse valdkonna juhtimise kui viimastel aastatel laiemalt investeerimis- ja kindlustustoodete pakkumise arenduse ja distributsiooniga.

Luminor on Baltimaades suuruselt kolmas finantsteenuste pakkuja, mille turuosa hoiuseturul on 16% ja laenuturul 22%. Pangal on Baltikumi peale umbes miljon klienti ja 3000 spetsialisti. Luminor on kapitaliseeritud 18% ulatuses esimese taseme põhiomavahenditega, mille maht on 1,8 miljardit eurot. Moody's Investor Service kinnitas Luminor Bank ASile esmakordse hoiuste krediidireitingu Baa1 koos stabiilse väljavaatega. Luminori kolmeaastase tähtajaga tagamata võlakirjad on noteeritud Iirimaa väärtpaberibörsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles