Orbán vihjas, et europarlamendi valimistel radikaalidega ei liituta (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán.
Ungari peaminister Viktor Orbán. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / Scanpix

Ungari peaminister Viktor Orbán manitses täna Euroopa Parlamendi valimiste eel kainet meelt säilitama, kuna tema võimuerakonnale Fidesz lähedane ajaleht soovitas parteil Euroopa Rahvapartei (EPP) saadikurühmast lahkuda.

«Euroopa Parlamendi valimiste lähenedes on kannatamatuse ja erutuse suurenemine mõistetav, aga vaja on hoida kainet pead,» ütles Orbán Ungari uudisteagentuurile MTI.

Fideszi hääletoruks peetav ajaleht Magyar Nemzet ärgitas täna erakonda EPP saadikurühmast lahkuma, et moodustada europarlamendis radikaalsem liit.

«Aeg on käes, et luua uus liit. Kuid uut liitu saab ainult luua, kui me saadame vana laiali,» kirjutas ajaleht ja nimetas läbirääkimisi EPP-ga alandavaks.

Mitu riik on nõudnud Fideszi EPP-st väljaheitmist Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri vastase libauudistekampaania tõttu.

EPP juht Manfred Weber on esitanud Fideszile saadikuterühma jäämiseks kolm tingimust. Nendest üks on Junckeri-vastaste rünnakute lõpetamine.

Weber on EPP põhikandidaat Junckeri ametikohale pärast maikuiseid Euroopa Parlamendi valimisi.

Orbáni personaliülem Gergely Gulyás ütles täna, et Fidesz soovib jääda EPP ridadesse ega pea läbirääkimisi europarlamendi radikaalsete parteidega. 

Ta lubas, et Junckeri-vastased plakatid vahetatakse välja hiljuti teatavaks tehtud perepoliitika paketi tutvustusega.

Fidesz on samas kinnitanud, et ei allu Weberi ultimaatumile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles