USA kindral: võitlus IS-iga pole kaugeltki läbi (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA keskväejuhatuse ülem kindral Joseph Votel.
USA keskväejuhatuse ülem kindral Joseph Votel. Foto: Yuri Gripas / Reuters / Scanpix

Võitlus äärmusrühmitusega Islamiriik (IS) ei ole hoolimata rühmituse territoriaalsetest kaotustest kaugeltki läbi, sest pühasõdalaste vastupanutahe on murdmata ja nad valmistuvad uueks esiletõusuks, ütles USA kõrge sõjaväelane täna. 

«Füüsilise kalifaadi vähendamine on tohutusuur sõjaline saavutus, kuid võitlus ISIS-e ja vägivaldse äärmusluse vastu ei ole kaugeltki läbi ja meie missioon püsib muutumatuna,» ütles USA keskväejuhatuse (CENTCOM) ülem kindral Joseph Votel Kongressile. 

«Kalifaadi riismetest evakueeritav ISIS-e elanikkond on kahetsust mitte tundev, murdmatu vaimuga ja radikaliseerunud. Me peame jätkama valvast ründehoiakut nüüdseks laiali pillutatud ja killunenud organisatsiooni vastu,» lausus kindral. 

USA ja lääneriikide toetusega kurdi-araabia relvarühmitus Süüria Demokraatlikud Jõud (SDJ) püüavad vallutada IS-i viimast linnapiirkonna tugipunkti Süüria idaosas. 

IS kaitseb Eufrati orus Baghouzi külas oma viimast maalappi 2014. aasta juunis välja kuulutatud ja oma kõrghetkel umbes Suurbritannia suuruseks paisunud kalifaadist. 

SDJ-i kätte on langenud tuhandeid eri päritolu IS-i võitlejaid ja nende pereliikmeid. 

Rühmitusel on jätkuvalt peidikuid Süüria ja Iraagi kõrbetes, kust see suudab rünnakuid korraldada. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles