Noortel alžeerlastel on vanast ja väetist juhist kõrini

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba kaks nädalat on Alžeerias käinud tuhanded inimesed tänaval, et näidata oma vastuseisu president Abdelaziz Bouteflika ametis jätkamisele. Pildil noor alžeerlanna mõne päeva eest toimunud suurel meeleavaldusel araabiakeelse sildiga: «Ei viiendale mandaadile!» 
Juba kaks nädalat on Alžeerias käinud tuhanded inimesed tänaval, et näidata oma vastuseisu president Abdelaziz Bouteflika ametis jätkamisele. Pildil noor alžeerlanna mõne päeva eest toimunud suurel meeleavaldusel araabiakeelse sildiga: «Ei viiendale mandaadile!» Foto: Anis Belghoul/AP/Scanpix

Tuhanded riigilippude ja läbikriipsutatud number viie siltidega noored hõikusid mõni päev tagasi Alžiiri tänavatel: «Hei, Bouteflika, viiendat ametiaega ei tule!» Tänaseks on alžeerlasi kutsutud internetis taas kogunema protestile, mis on nimetatud 20 miljoni marsiks.

Viimased paar nädalat Alžeeria linnades kestvad ja sadu tuhandeid inimesi haaranud meeleavaldused vana ja põdura presidendi Abdelaziz Bouteflika uuesti ametisse kandideerimise vastu on pannud maailma küsima, kas 2011. aasta araabia kevade üle elanud režiim hakkab nüüd kokku varisema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles