Saksa mees sai võileibade mürgitamise eest eluaegse vangistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
57-aastane Klaus (varjab nägu) mõisteti võileibade mürgitamises süüdi.
57-aastane Klaus (varjab nägu) mõisteti võileibade mürgitamises süüdi. Foto: Friso Gentsch / AP / Scanpix

Saksamaal mõisteti eluaegne vanglakaristus mehele, kes mürgitas oma töökaaslaste võileibu aastate jooksul nii elavhõbeda kui ka teiste ohtlike ainetega. Üks tema ohvritest langes koomasse ning kaks said tõsise neerukahjustuse.

Bielefeldi kohus leidis, et 57-aastane Klaus on mõrvakatses süüdi ning mõistis mehele eluaegse vanglakaristuse. Klaus jäi vahele eelmise aasta mais, mil ta jäi turvakaamera vaatevälja kolleegi võileivale kahtlast pulbrit raputades.

Kui võimud tema kodu läbi otsisid, leiti keldrist algeline keemialabor ja aine, mida kohtunik Georg Zimmermann nimetas Teises maailmas kasutatud mürkidest ohtlikumaks. Klaus keeldus kohtuprotsessi ajal rääkimast ning tema motiivid on endiselt selgusetud. Prokuröride sõnul tahtis mees näha oma kolleegide tervise halvenemist.

Klaus tekitas oma 27- ja 67-aastastele kolleegidele kroonilise neerukahjustuse kaadmiumi ja plii manustamisega. Mõlemal mehel on mürgitamise tõttu oluliselt suurem oht vähki haigestuda. 23-aastane praktikant langes pärast elavhõbeda neelamist koomasse ning sai püsiva ajukahjustuse.

Saksamaa uudisteagentuuri DPA sõnul ütles kohtunik, et kohus peab Klausi kuritegusid võrdväärseks mõrvadega. Kohtunik Zimmermann teatas, et Klaus peab vanglasse jääma ka pärast eluaegse vangistuse (Saksamaal tavaliselt 15 aastat) kandmist, sest ta on ühiskonnale ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles