Video: peenise suurendamise operatsioon lõppes teemandimiljardärile kõige halvemal moel (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirurgid. Pilt on illustreeriv
Kirurgid. Pilt on illustreeriv Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia /Scanpix

Iisraeli-Belgia päritolu teemandimiljardär Ehud Arye Laniado lasi endale Prantsusmaa Pariisi ilukirurgia kliinikus teha peenisesuurendusoperatsiooni, kuid see võttis temalt 2. märtsil elu.

AFP teatel oli Laniado surres 65-aastane ja ta maetakse Iisraeli.

Prantsuse ja Belgia meedia teatel sai jõukas mees infarkti, kui ilukirurgid olid ta peenisesse süstimas organit suurendavat ainet.

Lähedaste teatel pööras Laniado oma välimusele palju tähelepanu, soovides olla mehelikult kena ja näha oma vanusest noorem välja.

«Pere ja sõprade keskel kutsusime teda argentiinlaseks, kuna tal oli tangotantsija välimus,» sõnasid lähedased.

Laniadole kuulus Monacos luksuslik katusekorter, mille hind on 35 miljonit eurot. Veel oli tal maja USAs Los Angeleses Bel Airis, kus ta pidas pidusid, mille külalisteks olid kuulsused.

Laniado oli nooruses Iisraelis Tel Avivis viietärnihotellis massöör. 20. eluaastate keskel läks ta Aafrikasse seiklema ja ta pääses teemandiärisse.

Olles teemandiäris jalad alla saanud, läks ta teemandiäri pealinna Belgiasse Antwerpeni, kus ta sai kiiresti oma teemandihindamise oskuste tõttu kuulsaks.

Lõuna-Aafrika teemandikaevandusest leiti 2014 suur  Blue Moon teemant. Selle toorteemandi ostis Laniado 23 miljoni euro eest.

Ta pani pärast lihvimist selle 2015. aasta novembris Šveitsis Genfis Sotheby’s oksjonimaja oksjonile ja see osteti ära 43 miljoni euro eest.

Tegemist on suurima summaga, mida oksjonil on teemandi eest makstud.

Blue Moon teemant
Blue Moon teemant Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix

Laniado vara suurus ei ole teada, kuna ta teemandifirma ei ole börsil.

Iisraeli ja Belgia kõmumeedia teatel ei saanud Laniado oma vara puhtal teel, sellega on seotud majanduskuriteod.

2013. aastal andsid Belgia maksuvõimud ta kohtusse, kuna tal oli miljonitesse eurodesse ulatuv summa maksmata makse. Laniado ja võimud jõudsid kohtuvälisele kokkuleppele ja miljardär maksis Belgia riigikassasse 160 miljonit eurot.

Laniado andis kohtusse ka Belgia toll, sest teemandiärimehel oli 4,6 miljardit eurot maksmata tollimakse teemantide eest, mida ta tõi Kongost ja Angolast. See juhtum on alles kohtus ja Laniado surma järel peavad sellega tegelema ta äripartnerid.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#diamonds #diamond #gems #gemstones #expensive #luxury #bling #fancy #shiny

A post shared by EHUD ARYE LANIADO (@ehudaryelaniado) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles