Rahvusvahelised tegijad võtavad Tallinnas tähelepanu alla naiste potentsiaali ühiskonnas

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

15. märtsil saabuvad Tallinnasse naised ja mehed Eestist Bahreinini, et leida üheskoos lahendusi, kuidas julgustada naisi rakendama oma potentsiaali ja tuua esile naiste mõju nii ettevõtluses kui ka riigisektoris.

Neid lahendusi hakkavad sümpoosioni «Naised igast ilmakaarest» käigus arutama paarkümmend mõjukat esinejat nii Eestist kui ka välisriikidest, kes keskenduvad kolmele peamisele teemale: «Naised erinevates usundites», «Naise elu kriisid ja naise elu kriisikolletes» ning «Naised ärimaailmas ettevõtjate ja tippjuhtidena».

Üritust korraldavad Luxton Investi juhatuse liige Kersti Toots, MTÜ Eluliini juhatuse liige Eda Mölder ja IPA Eesti osakonna juhatuse liige Maret Tamra, kes külastasid 2018. aastal Pärsia lahes asuvat Bahreini saareriiki. Olles näinud sealsete tegusate naiste rolli ühiskonnas, soovisid nad saadud kogemusi jagada.

Eda Mölder ütles, et eesmärk on jõuda uute loovate lahendusteni, mis aitaks naistel üle saada isikliku potentsiaali realiseerimise ees olevatest sisemistest ja välistest takistustest. «Eestis ja ka mujal maailmas on väga palju intelligentseid ja aktiivseid naisi, kes võib-olla ei realiseeri oma potentsiaali piisavalt. Sümpoosionil tahaksime pakkuda inspireerivaid lugusid naistelt, kes on elus tulnud toime suurte väljakutsetega, seda nii kultuurielus, kriisikolletes kui ka ärielus,» ütles ta.

Sümpoosioni idee ellukutsuja Maret Tamra sõnul on tal hea meel tõdeda, et naiste roll ühiskonnas on äratanud inimeste seas märkimisväärset huvi.

«Sümpoosion on ideaalne võimalus realiseerida oma loomingulised, intellektuaalsed ja organisatsioonilised võimed. Ühiskondlik tegevus on inimese elutähtis osa, mis annab võimaluse tunnetada isiku olulisust ühiskonnas ja koostöö vahendusel maailma parandada,» märkis Tamra.

Sümpoosion «Naised igast ilmakaarest» toimub Tallinnas 14.–16. märtsini. Sümpoosionil osalejaid on Eestist, Bahreinist, Soomest, Rootsist, Saksamaalt, Keeniast, Lätist, Leedust ja Venemaalt.

Ühinema on oodatud kõik, kes soovivad luua uusi kontakte, saada teadmisi ning inspiratsiooni üksteiselt ja arutleda, kuidas julgustada naisi oma unistusi ellu viima ja ühiskondi paremaks muutma. Tegemist on apoliitilise sündmusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles