Kanepi suitsetamine võib Elon Muskilt võtta Pentagoni kaitse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: Mike Blake / Reuters/Scanpix

Elektriautode firma Tesla nõukogu eksesimees ja rakette arendava SpaceX tegevjuht Elon Musk on taas oma käitumise tõttu probleemidega silmitsi.

Reutersi teatel kaalub USA kaitseministeerium Pentagon Muskilt salaandmete kaitse võtmist, mis talle anti, kuna ta teeb koostööd USA kosmoseagentuuriga NASA.

Põhjuseks see, et Musk suitsetas möödunud aasta septembris koomik Joe Rogani saates kanepit, jõi viskit ja vehkis noaga.

Seda juhtumit lahati sotsiaalmeedias ja Pentagon asus uurima, kas Muski käitumine võib tekitada julgeolekuohu, kuna narkootikumi ja alkoholi tarbinuna võib ta salastatud asju välja lobiseda.

SpaceX firma pakub NASAle satelliitide väljasaatmise teenust, mille tõttu on Muskil vaja salaandmete kaitset. Sellest kaitsest ilmajäämine võib viia Muski SpaceX juhi kohalt.

SpaceX kosmoserakett Crew Dragon on nüüd saabumas tagasi rahvusvahelisest kosmosejaamast (ISS), kuhu ta jõudis möödunud nädalalõpul.

NASA teatel plaanivad nad Crew Dragoniga saata ISSile kaks astronauti kui nüüdne tagasilend ja maandumine kulgeb viperuseta.

Crew Dragon kosmoselaeva viis kosmosesse SpaceX Falcon 9 rakett
Crew Dragon kosmoselaeva viis kosmosesse SpaceX Falcon 9 rakett Foto: John Raoux / AP/scanpix

Musk on viimasel ajal olnud kriitika all ja meedia hambus, kuna Tesla plaanib sulgeda enamiku autokauplustest ja müüa elektriautosid edaspidi e-poes.

Tesla pood
Tesla pood Foto: MARK RALSTON / AFP/Scanpix

Veebruari lõpul jäi USA väärtpaberitega kauplemist kontrollivatele ametnikele silma, et Musk jagas Twitteris Tesla elektriautode müügitulemuste kohta valeinfot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles