ISISe viimasest tugipunktist on põgenikelaagrisse jõudnud kümneid tuhandeid inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps al-Holi põgenikelaagris.
Laps al-Holi põgenikelaagris. Foto: Delil Souleiman / AFP / Scanpix

Terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) viimasest tugipunktist Süürias on põgenikelaagrisse kokku jõudnud rohkem kui 62 000 inimest, oodatakse veel tuhandeid.

Baghuzi linnast põgenenud inimesed on massiliselt al-Holi põgenikelaagrisse voorinud. Ainuüksi selle nädala teisipäevast neljapäevani saabus juurde 5200 inimest, teatas ÜRO.

«Al-Holi laagri mahutavus on märkimisväärselt ületatud, sest praegusel hetkel viibib seal üle 62 000 inimese. Rohkem kui 90 protsenti uutest saabujatest on naised ja lapsed. Enamuse laagris viibijatest moodustavad lapsed, 23 protsenti on alla 12-aastased ja 12 protsenti alla viieaastased,» teatas ÜRO oma raportis.

Naised ja lapsed põgenikelaagrisse saabumas.
Naised ja lapsed põgenikelaagrisse saabumas. Foto: BULENT KILIC / AFP / Scanpix

Kurdidest moodustatud Süüria Demokraatlikud Jõud (SDJ) peavad Baghuzi küla nimel ägedaid lahinguid. Kaudtule ja õhutoetusega abistab neid ka USA juhitav koalitsioon.

SDJ alustas otsustavat pealetungi nädal aega tagasi, sellele eelnes kaks nädalat kestnud paus, mille käigus lasti tsiviilisikutel terroristide territooriumilt lahkuda. Siiski otsustasid mitmed naised oma ISISe võitlejatest abikaasade juurde jääda ning vastupanu osutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles