Uskumatult laia haardega spordifänn naasis hobi algusradadele

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seefeld, AUSTRIA 22FEB19
Suusatamine. Suusatamise MM. Kahevõistlus.
Fotol Peeter Piho

FIS NORDIC WORLD SKI CHAMPIONSHIPS. Nordic Combined. Individual Gundersen LH/10km
tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
Seefeld, AUSTRIA 22FEB19 Suusatamine. Suusatamise MM. Kahevõistlus. Fotol Peeter Piho FIS NORDIC WORLD SKI CHAMPIONSHIPS. Nordic Combined. Individual Gundersen LH/10km tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mõnigi ütleb, et suusatamise MM ei huvita Eestis enam suurt kedagi. Eks koos omade tasemega ole langenud ka tähelepanu, aga mitte päris nullnivoole. Peeter Piho on mees, kelle tõi Seefeldi – või pigem Innsbrucki – õige omanäoline põhjus.

«Innsbrucki taliolümpia 1976 oli esimene suurvõistlus, mida ma teadlikult jälgisin. Eriti kustumatult jäi ja on tegelikult siiani meeles viimase päeva suure mäe hüpped, kus Austria kaksikvõidu sai,» kerib Piho loo lahti.

Et ta ei luiska, tuleb võistluse tipphetkede kirjeldus kui nuusates: «Tollane imelaps, tulevane olümpiavõitja Toni Innauer tegi avavoorus imehüppe. Üle 100 meetri, äkki 102 (tegelikult 102,5 – toim), mis tänapäeval, jah, eriti hüppe nimetust välja ei vea. Ta oli väga pikalt ees, kuid närvid ei pidanud ilmselt vastu ja lõpuks jäi ta teiseks. Aga Austria sai kaksikvõidu ja pidas kodus vägevat pidu, esimeseks tuli Karl Schnabl.»

Sestap tundis Piho soovi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles