Alžeerias jätkusid massimeeleavaldused Bouteflika kandideerimise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Alžiiris.
Meeleavaldajad Alžiiris. Foto: RAMZI BOUDINA / REUTERS

Alžeerias avaldasid kümned tuhanded inimesed reedel meelt president Abdelaziz Bouteflika vastu, kes kavatseb põdurast tervisest hoolimata püüelda presidendivalimistel viiendat ametiaega.

Pealinnas Alžiiris kogunes rahvahulk Peapostkontori väljakule.

Julgeolekujõud jälgisid meeleavaldust ja valmis oli pandud ka veekahur, kuid üritus kulges alguses rahumeelselt. Hiljem lasti siiski käiku pisargaas ja heligranaadid, kui osa meeleavaldajatest üritas tungida läbi politseitõkete, mis takistasid teed presidendipalee juurde.

Meeleavaldajad läksid pimeduse saabudes enamuses laiali peale mõnede noorterühmade.

Protestimarss kulges üldiselt siiski rahumeelses õhkkonnas ja paljud olid kaasa võtnud lapsed.

Suured rahvahulgad tulid tänavatele ka suuruselt teises ja kolmandas linnas Oranis ja Constantine´is.

82-aastane Bouteflika on Alžeerias võimul 1999. aastast, kuid pärast 2013. aasta insulti on teda avalikkuse ees näha aruharva. Veebruari lõpus sõitis ta Šveitsi, valitsuse sõnul arstlikule läbivaatusele.

Viisteist opositsioonierakonda ja neli ametiühingut kiitsid neljapäevaõhtusel kohtumisel protestiliikumist ja kritiseerisid valitsuse kangekaelset võimu külge klammerdumist.

Protestijad kutsuvad üldstreigile, kui valitsus järele ei anna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles