Galerii: Mileedi lillemajas selgusid aasta ettevõtlik daam ning aastate daam

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul leidis Mileedi lillemajas aset Tartu ettvõtlike daamide assotsatsiooni (Tartu EDA) galaõhtu, kus kuulutati välja aasta ettevõtliku daami ning aastate daami tiitlisaajad.

Sel korral sai Tartu EDA aasta ettevõtliku daami tiitli E-STuudio koori- ja tantsukooli asutaja, juht ning dirigent Külli Lokko, kelle kooristuudiost on läbi käinud üle 500 laulja ja on tehtud üle kahekümne väliskontserdireisi.

Mullu pälvis Lokko Eesti kooriühingu aasta korraldaja tiitli. Tema viimase aja üheks suureks saavutuseks on aga 2018. aastal Tartus Aparaaditehase hoones oma koori- ja tantsukooli avamine.

Eilsest tunnistamissündmusest võtsid osa ka Külli Lokko tütred Grete ja Anneli, kes mõlemad peavad oma ema imeinimeseks. «Ta on täielik powerwoman, tahaks ise ka nii võimekas olla,» sõnas ema iseloomustuseks vanem tütar Anneli.

Grete lisas, et tema ema seab teiste soovid ja vajadused alati enda omadest ette ning samal ajal on emal väga hea ärivaist.

Aastate daami tiitli andsid Tartu EDA liikmed sel korral kirjanik Helvi Jürissonile, kes tähistas sügisel 90. sünnipäeva. «89-aastaseks saada oli palju hullem, kui 90-aastaseks saada,» sõnas Jürisson. Ta lisas, et 89-aastaseks saades tekkis hirm uue saabuva kümnendi ees, kuid nüüd, mil 90. eluaasta täis sai, ei pannud ta seda tähelegi.

«90-aastane olla on väga lihtne, aga see kolmekohaline arv on juba hirmutav,» lisas Jürisson. Tema poeg, Peeter Volkonski, kes ka auhinnagalal kohal viibis, sõnas, et daamiks pole võimalik kasvada, selleks sünnitakse.

Pikemalt saab Tartu EDA galasündmusest lugeda esmaspäevasest Tartu Postimehest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles