Vene meedia: Moskva lennujaamas leiti USA ametnikult miinipildujamiin (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Šeremetjevo lennujaama töötajad leidsid väidetavalt USA saatkonna töötaja pagasist miinipildujamiini.
Moskva Šeremetjevo lennujaama töötajad leidsid väidetavalt USA saatkonna töötaja pagasist miinipildujamiini. Foto: Marina Lystseva / Marina Lystseva/TASS / Scanpix

Moskva peamise rahvusvahelise lennujaama turvatöötajad leidsid USA saatkonna töötaja pagasist miinipildujamiini, Vene välisministeerium nimetas vahejuhtumit provokatsiooniks, teatas kohalik meedia täna.

Venemaa suurima, Šeremetjevo lennujaama julgestustöötajad leidsid miinipildujamiini meenutava objekti mehe pagasit kontrollides, vahendas riiklik uudisteagentuur RIA Novosti välisministeeriumi allikat tsiteerides.

«Pommirühm kinnitas, et tegemist oli sütikuga mürsuga, kuid sellel puudus lõhkekeha,» ütles allikas, nimetades sellise eseme transportimist provokatsiooniks.

Välisministeeriumi allikas ütles RIA Novostile, et USA näib testivat Vene julgeolekut mitte üksnes välismaal, vaid ka Venemaa territooriumil.

Ühendriikide saatkonna töötaja, kelle pagasist miin leiti, ütles, et ese oli erakogu tarbeks ja New Yorgi lennujaamas lubati tal see lennukisse võtta.

Ministeeriumi allika sõnul on USA saatkonnatöötajal sidemed riigi sõjaväega.

Vene välisministeerium on võtnud juhtumi tõttu ühendust USA saatkonnaga ja ootab selgitust.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles