Saksa võimupartei juht avaldas Macroni üleskutsele toetust (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esimees Annegret Kramp-Karrenbauer.
Saksa Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esimees Annegret Kramp-Karrenbauer. Foto: Stefan Sauer / AFP

Saksa kantsleri Angela Merkeli erakonna juht avaldas toetust Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni üleskutsele Euroopa Liidu tugevdamiseks.

Saksa Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esimees Annegret Kramp-Karrenbauer vastas nädalalehes Welt am Sonntag avaldatud arvamusloos otseselt Macroni esmaspäevasele üleskutsele omapoolsete ettepanekutega väljakutsetega nagu populism, majanduslik ebakindlus, rahvusvahelise julgeoleku probleemid ja ränne tegelemiseks.

Kramp-Karrenbauer kutsus andma Euroopa Liidule alalise liikme kohta ÜRO Julgeolekunõukogus ja andis mõista, et Euroopa Parlament peaks lõpetama Strasbourg´is igakuiste istungjärkude korraldamise.

Need kaks ettepanekut ilmselt Prantsusmaa toetust ei leia, sest Prantsusmaa on praegu üks viiest ÜRO Julgeolekunõukogu vetoõigusega alalisest liikmest ning Pariis suhtub tõrksalt oma koha EL-ile andmisse.

Kramp-Karrenbauer vahetas Merkeli CDU juhi kohal välja detsembris.

Macron avaldas Euroopa lehtedes üleskutse tugevamast Euroopast, soovitades liikmesriikide kodanikel hoiduda 23.-26. mail peetavatel europarlamendi valimistel rahvuslaste parteidest, kes «ei paku midagi».

Ta tegi ka ettepaneku luua agentuur liikmesriikide valimiste kaitsmiseks küberrünnakute ja muude mõjutustegevuste eest. Samuti tahab Macron keelata Euroopa Liidu poliitiliste parteide välismaalt rahastamise.

Migratsioonist rääkides tegi Macron üleskutse karmistada piirivalvet, luua ühine piirivalve ja ühised asüülireeglid.

Samuti ärgitas ta Euroopat juhtima võitlust kliimamuutusega ja seadma eesmärgiks süsinikuneutraalsuse saavutamise 2050. aastaks ja pestitsiidide kasutamise vähendamise poole võrra 2025. aastaks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles